X
cimpean, fodor, fleischer

Cîmpean și Fodor s-au întâlnit cu premierul Tudose. „Noul spital județean va fi construit pe Calea Șurii Mici“

La solicitarea președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, alături de primarul Sibiului, Astrid Fodor, premierul României a organizat o întâlnire cu mai mulți miniștri pe tema noului spital județean de la Sibiu.

Întâlnirea a avut loc zilele trecute, la București. Alături de premierul Mihai Tudose, la discuțiile cu președinta CJ Sibiu și primarul Sibiului au mai fost prezenți ministrul Sănătății, Florian Bodog, și ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica. „Am discutat despre sprijinul pe care autoritățile centrale îl pot acorda în realizarea noului spital județean. S-a apreciat că terenul de 20 de ha transferat în proprietatea Consiliului Județean Sibiu și situat pe Calea Șurii Mici este unul corespunzător. În continuare am fost asigurate că proiectul noului spital va primi sprijin din partea autorităților centrale“, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Deocamdată, delegația sibiană nu a primit niciun document scris asupra modalității prin care Guvernul va sprijini financiar investiția estimată la peste 130 de milioane de euro – sumă extrem de relativă, din moment ce studiul de fezabilitate nu a fost încă actualizat. În formula stabilită la nivel local, noul spital județean urma să fie construit în cadrul unui parteneriat între Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Deocamdată, însă, nici acest parteneriat nu a primit o formă scrisă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

20 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un cetatean

  Aeroportul e la cativa kilometrii buni, groapa de gunoi la fel – care-i problema, doar si voi psd-ilor ati fost de acord initial ? Trec pe acolo aproape zilnic, Sura Mica e mai aproape, dar n-am simtit niciodata in acea zona vre-un miros, poate tu (voi ) aveti miros mai fin !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Simy

   Dragilor, am lucrat mai bine de 5 ani la Takata Sibiu si va spun cu toata sinceritatea si fara vreun interes , dar , seara si in special vara , dupa orele 21 , in curtea societatii Takata Petri Sibiu , era un miros insuportabil care venea de la groapa de gunoi, iar Takata este mult mai departe de groapa de gunoi , decat este Calea Surii Mici . Este foarte adevarat ca Sura Mica este aproape, dar curentii de aer merg exact inspre Calea Surii Mici , zona industriala si aeroport ! Cu galagia nu cred ca ar fi vreo problema ,dar cu mirosul va asigur ca vor fi probleme foarte grave ! Nu va doresc niciunuia dintre voi sa aveti parte de o internare in spitalul ce o sa fie amplasat in zona respectiva ! Daca mergeti seara cu masina, chiar si acum in anotimpul rece , de la societatea SNR Rulmenti, inspre Sura Mica , veti simti un miros foarte greu , de iti vine sa vomiti . Aici trebuie sa ne gandim la noi, la copii nostri , la parintii nostri si la toti cei care vor avea nevoie de acel spital, nu la partidele politice !

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doctor cârcotaș

  …in străinătate, foarte multe spitale au fost construite la periferia orașului, iar ulterior dezvoltarea urbană si un plan administrativ bine gândit au dus la zone noi de interes comunitar si de extindere -chiar economică, a comunității,departamentului.Nu “locația” e marea problema… Ecuația,în Sibiu/ Ro se rezolva politic. Detaliile ( calitatea actului medical, dotările materiale, resursele umane, interesele personale/de grup, etc) sunt nuanțate in funcție de context. “Construcție” înseamnă “viziune”. …P.s: Meșterul Manole nu era doar un cârcotaș…( poate a intenționat,totuși, sa “scape” de Ana , ca uni azi de responsabilitate..cine știe..)

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Herodot

  Nici unul dintre cei de mai sus nu ar avea un rol in determinarea locatiei noului spital. Acest detaliu trebuie facut de specialisti in infrastructura de sanatate si care sa solicite detalii loco de la specialistii primariei.
  Plus parcare pe masura. 1000 locuri

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Abces

  Indiferent de locatie: aerul trebuie filtrat prin statie de aer. Geamurile cu standard de izolatie fonica. Chestiuni minimale pentru o structura spital ce va functiona inca 50 de ani.
  In rest . ……………. dupa noi potopul

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  roby

  Este departe si nu este conectat la arterele principale ale orasului. Singura legatura cu acesta se face printr-un pod ingust, subdimensionat, pe care in caz de accident se blocheaza tot traficul din zona.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  io de la tara

  poate asta-I sansa noastra, a celor care muncim in zona industriala vest sa se resolve problemele cu mirosurile ingrozitoare ( pe care trebuie sa le suportam zilnic ) de la groapa de gunoi, ca in rest garda de mediu, autoritatile locale, judetene, nationale nu misca un deget sa resolve problema, desi s-au primit atentionari ca ne paste o procedura de infringement daca nu ne rezolvam, ca tara, problemele cu gropile de gunoi. Din 2015 Romania trebuia sa aiba doar gropi de gunoi ecologice si sa inchida gropile de gunoi…

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  viziune_nema!

  Se ajunge greu in acea locatie.
  Ar trebui si arterele putin gandite chiar si inainte ca nu se fac de pe o zi pe alta..”dar de cand avem noi viziune” ..ce extinderi noi a mai avut orasul asta in ultimii 10 ani? Inafara de Calea Cisnadiei si Selimbar care le-au “vizionat” altii..daca era dupa Sibiu trebuia sa se locuiasca in copaci, ca zone noi nema!

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Konrat

  Dar daca ar muta unitatea de mentenanta militara de pe Calea Cisnadiei si-n locul ei sa faca Spital? S-au intalnit doua femei si-un papa-lapte…

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  visam in Romania

  Oare cat a trecut de la intalnirea de la Prefectura unde PSD-ul punea tara la cale si cauta o noua locatie? 1 – 2 luni? Asta denota reaua vointa a celor care ne conduc, care acum accepta vechea locatie. Oricum o sa avem spital nou de urgenta, in momentul in care mai construim in Romania 1000 de km noi de autostrada. Oricum cu PSD ne indreptam spre epoca medievala, nicidecum in viitor.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  o sibianca

  Eu cred ca ar trebui facuta intai infrastructura pentru a se construi spitalul in aceea zona. Doamnele nu au spus nici un cuvant desprea aceasta problema. S-a construit un pod ingust pe C.Surii Mici, drumul hotilor este ingust la fel ca si podul soseau este in valuri (damburi). La o viteza mai mare cred ca salvarile vor iasi in decor. Apoi cum vor circula aceste salvari pe acest drum ingust si pod ingust cand pe acest drum in ambele sensuri sunt masinile care vin din zona industriala. Se va bloca totul.
  Astept un raspuns de la cele doua doamne .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact