Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Președintele Klaus Iohannis: Aderarea României la zona euro este un obiectiv fundamental

Președintele Klaus Iohannis: Aderarea României la zona euro este un obiectiv fundamental

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București, context în care a afirmat că aderarea României la zona euro continuă să fie un obiectiv fundamental, iar aderarea la Spațiul Schengen rămâne un obiectiv legitim pentru țara noastră.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul reuniunii organizate de Ambasada Republicii Estonia, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, au fost abordate aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda Consiliului European care va avea loc pe 14 și 15 decembrie, precum și evoluțiile din plan intern.

"În cadrul discuțiilor cu ambasadorii, președintele Klaus Iohannis a afirmat că aderarea României la zona euro continuă să fie un obiectiv fundamental pentru țara noastră. De asemenea, președintele României a arătat că aderarea la Spațiul Schengen rămâne un obiectiv legitim pentru țara noastră, exprimând speranța că la nivelul UE va fi găsită cât mai curând posibil o soluție în acest sens", arată Administrația Prezidențială, conform Agerpres.
Cu privire la evoluțiile din plan intern, șeful statului s-a referit la situația din domeniul economic, precum și la procesul de modificare a legislației în domeniul justiției.
"Președintele a reiterat angajamentul său ferm privind consolidarea independenței sistemului judiciar și continuarea luptei împotriva corupției", se menționează în comunicat.
De asemenea, președintele Iohannis a felicitat Estonia pentru rezultatele obținute în președinția Consiliului UE, apreciind că lansarea inițiativei privind Cooperarea Structurată Permanentă (PESCO) în domeniul politicii europene de apărare reprezintă una dintre realizările importante ale mandatului său.

În acest context, șeful statului a reiterat angajamentul României de a participa la acele inițiative menite să contribuie la consolidarea proiectului european și a subliniat faptul că țara noastră va menține aceeași abordare și pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

"România dorește să facă parte din grupul statelor membre UE care susțin ideea de aprofundare a proiectului european, pentru a avea o Uniune cât mai puternică", menționează Administrația Prezidențială.
Președintele Iohannis a evidențiat și că Summitul informal de la Sibiu din 9 mai 2019 va fi un reper important în ceea ce privește procesul de redinamizare a integrării europene.

Șeful statului a arătat, referitor la procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană că, în ciuda dificultăților, speră că vor fi identificate în scurt timp cele mai bune variante, care să le permită liderilor europeni să ia decizia de trecere la faza a doua a negocierilor cu ocazia reuniunii Consiliului European din această lună.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorii Uniunii Europene, la solicitarea președintelui Klaus Iohannis, a fost ținut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

idgaf

Acum 6 ani

eu nu vreau euro si nu mai vreau nici in UE ... nu vrei mai bine sa Roexit? Nu de alta, dar prea ne freaca aiurea, si nu au in iteres bne tarii...doar binele lor....bunch of assholes!
Raspunde

KJF

Acum 6 ani

Nici eu nu vrau Euro. Cind a fost introdusa moneda unica Euro in Germania, a avut loc o inflatie de 100%. Euro cind a fost introdus in Germania in 2002, era cota fata de DM: 1la 2, adica un Euro valora 2DM. Preturile au ramas aceleasi. Pretul care inainte era 5DM, a fost pe urma 5 Euro, deci de fapt produsul costa acuma 10DM. Salariile insa s-au injumatatit. tin minte ca atunci eram student si munceam sa-mi cistig existenta. Aveam un salar net atunci de 1900 DM, insa cind s-a introdus Euro, m-am trezit cu 890Euro in banca. Daca vrea sa introduca Euro d-l presedinte sa faca un referendum pe tara si lui ce-i pasa, a incasat destui Euroi de la Raiffeisen.
Raspunde

Coca din Draxini

Acum 6 ani

eu vreau EUROI .. ca au asa poze frumoase pe bancnote si scrie in toate LIMBILE !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus