Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Funeraliile Regelui Mihai: Guvernul va decide miercuri doliu național pe 14, 15 și 16 decembrie

Funeraliile Regelui Mihai: Guvernul va decide miercuri doliu național pe 14, 15 și 16 decembrie

Guvernul va aproba în ședința de miercuri o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, în 14, 15 și 16 decembrie, au declarat surse oficiale pentru AGERPRES.

Conform surselor citate, datele celor trei zile de doliu național au fost stabilite marți seară într-o întâlnire desfășurată la Guvern, la care au participat reprezentanții mai multor instituții guvernamentale și cei ai Casei Regale.

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis marți seară AGERPRES, reprezentanții Guvernului și cei ai Casei Regale au avut marți, la Palatul Victoria, o întâlnire în care au discutat modul de implicare a instituțiilor guvernamentale în organizarea funeraliilor naționale în memoria Majestății Sale Regele Mihai.

În cadrul întâlnirii au fost stabilite activitățile, calendarul și detaliile tehnice privind desfășurarea funeraliilor naționale. Din partea Guvernului, la întâlnire au participat reprezentanți ai SGG, MAE, MApN, MAI și MFP.

Aeronava cu trupul monarhului va sosi în România miercurea viitoare, 13 decembrie, la ora 11.00. „Patriarhul Daniel va oficia slujba de înmormântare a Majestăţii Sale Regele Mihai, aceasta este o certitudine şi, cel mai probabil, înconjurat de un sobor arhieresc, adică vor fi prezenţi mai mulţi episcopi prezenţi, membrii ai Sinodului. Preafericitul va sluji aici, la Bucureşti, iar la Curtea de Argeş, unde va fi înmormântat Regele Mihai, ceremonia va fi condusă de Arhiepiscopul Calinic al Argeşului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Bănescu.

Citește și FOTO Ultima vizită a Regelui Mihai la Sibiu: „o atitudine între cea a unei majestăți regale și a unui român demn, discret“

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Nicolae

Acum 6 ani

Dumnezeu sa l odihnească în pace, toată stima pentru el! Condoleanțe familiei indurarerate!
Raspunde

idgaf

Acum 6 ani

Dumneazeul sa il odihneasca! Tot respectul pentru ce a fost si a reprezentat acest om si familia regala pentru Romania!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus