Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

LPF anunță introducerea arbitrajului video în Liga I

LPF anunță introducerea arbitrajului video în Liga I

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat, miercuri, că arbitrajul video va fi implementat începând cu sezonul 2018-2019 în Liga I, costurile pentru a pune în practică acest sistem ridicându-se la o sumă ce variază între 600.000 și 1,5 milioane de euro.

Vicepreședintele LPF, Robert Pongracz, a declarat, într-o conferință de presă, că 13 din cei 14 președinți de cluburi au votat în Adunare Generală pentru implementarea arbitrajului video. "În Adunarea Generală s-a discutat azi despre arbitrajul video pentru că acest lucru este de actualitate acum în multe campionate. Acest sistem va fi în Regulile Jocului începând cu martie 2018, deci va fi acreditat după această dată. De aceea, azi, Adunarea Generală a decis cu 13 voturi pentru și o abținere să se implementeze arbitrajul video în Liga I. Urmează acum să stabilim metodele de finanțare", a spus el, citat de Agerpres.

La rândul său, președintele Gino Iorgulescu a menționat că LPF va testa arbitrajul video într-un meci din play-off-ul Ligii I.

"Costul de implementare a acestui sistem depinde de aparatură, dar și de alte lucruri, pentru că sunt 2 arbitri în plus, 2 operatori video în plus... Noi am făcut calcule cu niște specialiști autohtoni și a ieșit undeva la 6-700.000 de euro, dar suma poate ajunge și la 1,5 milioane de euro. Noi o să încercăm însă să alegem varianta mai ieftină. Implementarea va fi la toate meciurile, deci din campionatul următor se va putea face la toate meciurile din Liga I. Dar vrem ca măcar în play-off să avem arbitraj video la un meci să vedem cum funcționează".
Președintele speră să găsească mai mulți sponsori care să acopere costurile de implementare a arbitrajului video. "Membrii Adunării Generale au fost de acord cu arbitrajul video, acum să vedem ce metode de finanțare găsim pentru că nu vrem prejudiciem cluburile. Dorim să găsim câțiva sponsori, să vedem ce putem oferi, pentru că și un sponsor când vine vrea publicitate sau altceva. Iar LPF numai cu acordul cluburilor poate să facă un contract de publicitate pe stadioane sau pe tricouri. Așteptăm o săptămână propunerile scrise ale cluburilor, iar apoi vom lua o decizie împreună. Nu vom fi niciodată de acord ca un patron să plătească totul. Nu e normal. În plus, a fost doar o vorbă aruncată", a adăugat Iorgulescu.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a explicat că suma de 6-700.000 de euro reprezintă costurile pentru două sezoane. "Au fost făcute mai multe cereri de ofertă, iar costurile minime sunt de 6-700.000 de euro pentru două sezoane. Aici intră echipamentele și costurile de operare pentru arbitri", a precizat Ștefan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus