X
RAR ITP masini service inspectie (6)

Service auto închis de inspectorii RAR, la Sibiu. Amenzi de 8000 de lei

Departamentul Supraveghere Piață al Registrului Auto Român a făcut recent 655 de controale la societăți din toată țara, printre care și la service-urile auto din județul Sibiu.

În urma verificărilor, inspectorii RAR au închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare. RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

În județul Sibiu a fost oprită activitatea pentru un service auto, iar un al doilea are activitatea suspendată. Totodată au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale ce însumează 8.000 de lei.

”Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate”, se arată într-un comunicat al RAR.

Reprezentanții RAR nu au făcut publice numele service-urilor auto a căror activitate a fost închisă sau suspendată.

RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul si a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rosu

  “…RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul….”
  Io creca mai degraba protejeaza auto-servicele mult prea scumpe ale producatorilor de masini.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  filip

  Da pe astia de la RAR cine ii controleaza, mai ales pe la respectarea programarilor, bunul simt in relatiile cu clientii, buzunare etc? Protectia consumatorului a efectuat pana acum vreo inspectie la RAR?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  calin Blaga

  sa ne ferim de serviceurile rele ne sfatuieste RAR, dar nu da numele serviceurilor amendate/inchise/suspendate… Si cum ne ferim? Hai cu transparenta.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact