X
tudose

Tudose: Copșa Mică poate obține încetarea convenției cu Ministerul Apelor

Premierul Mihai Tudose susține că problema alimentației cu apă din Copșa Mică poate fi rezolvată printr-o reziliere a contractului prin care Ministerul Mediului se angaja să finanțeze lucrările de introducere a unei rețele de apă potabilă și de modernizare a canalizării. ”Orașul Copșa Mică poate obține, cu acordul părților, încetarea convenției încheiate între Ministerul Apelor și Pădurilor și Orașul Copșa Mică. Acordul de încetare va avea la bază inventarul fizic și valoric al obiectivului de investiție aprobat de Copșa Mică și procesul-verbal de recepție parțială, încheiat între investitor și executant, în condițiile legii”, susține premierul Mihai Tudose într-un răspuns acordat deputatului PNL, Nicolae Neagu, în urma unei interpelări a acestuia.

Primarul din Copșa Mică, Tudor Mihalache, a parcurs pe jos 320 de km în toamna aceasta, până în București. A făcut drumul în 11 zile cărând cu el o serie de memorii, prin care cerea guvernanților să rezolve situația alimentării cu apă a orașului, blocată de 12 ani tot din cauza Executivului. Răspunsul primit de la Guvern are cap, dar nu și coadă. Mihalache cere încheierea Convenției prin care, din 2006, Guvernul prin Ministerul Mediului se angaja să finanțeze lucrările de introducere a unei rețele de apă potabilă și de modernizare a canalizării. Din 2009, finanțările acordate prin această Convenție au fost oprite. Firma care a executat o parte din lucrări a dat în judecată Primăria ce nu mai primea bani de la Guvern, iar cum Copșa Mică a pierdut procesul are de plătit și penalități către firma care oricum a intrat în insolvență. Copșa Mică dorește acum încheierea Convenției semnată în 2006, pentru a putea termina rețeaua de apă și canal pe fonduri europene, alături de alte localități din împrejurimi.

Despre acest subiect s-a mai scris aici:

După 320 de km pe jos, primarul din Copșa Mică a primit răspunsul de la Guvern: un răspuns fără sfârșit

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact