Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FOTO/VIDEO Cod galben de ninsori la Bâlea. Până la Bâlea Lac se merge cu telecabina

FOTO/VIDEO Cod galben de ninsori la Bâlea. Până la Bâlea Lac se merge cu telecabina

La peste 2000 de metri altitudine, în munții Făgăraș, zăpada măsoară deja 99 de centimetri. De la Bâlea Cascadă în sus, către Bâlea Lac, accesul cu mașina este interzis.

Transfăgărășanul este deschis traficului doar până la Bâlea Cascadă, porțiune de drum pe care autospecialele de deszăpezire acționează în mod constant. Drumul parcă e desprins dintr-o carte de povești.

De la Cascadă însă, turiștii pot ajunge sus la cabană doar cu ajutorul telecabinei, care este momentan funcțională.

balea cascada zapada (4) balea cascada zapada (7)

Și la Cascadă este destul de periculos. Câțiva turiști și-au blocat mașina în zăpadă, chiar când au ajuns.

„Venim de la Brașov, dar noi de loc suntem din Spania. E tare frumos aici, spectaculos. Am fost luați un pic prin surprindere de zăpadă, ne-au ajutat doi vizitatori foarte de treabă să ne scoatem mașina din nămeți și chiar ne-au parcat-o. Sper să putem să o mai și scoatem deseară când plecăm. Dacă nu, nu ne supărăm dacă rămânem aici o noapte”, spune râzând Max, venit la Bâlea Cascadă cu o gașcă de vreo cinci prieteni.

Cei mai bucuroși de zăpadă sunt copiii, care profită de orice porțiune cu zăpadă mai generoasă.

„Am venit cu tati de ieri, dar n-am putut urca la Bâlea Lac pentru că a fost viscol. Nu-i nimic. Ne-am distrat și aici de minune. Am făcut om de zăpadă, ne-am bulgărit, tot ce trebuie. Acum mergem acasă că imediat, imediat va veni și Moșul, e clar. Trebuie să pregătesc scrisoarea și să fiu cuminte până vine”, spune Andrei, un băiețel de opt ani pe care tatăl lui cu greu îl mai ia din zăpadă.

balea cascada zapada (5)

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben de ninsori în toate zonele de munte, valabil până la ora 16:00. Temporar vor fi ninsori însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60-70 km/h, ajungând pe creste chiar la  80-90 km/h.

balea cascada zapada (8) balea cascada zapada (6) balea cascada zapada (2) balea cascada zapada (3)

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus