25188143_10215110653744082_1152234993_n

La Lili’s – varianta nouă: Cele bune să se-adune, cele rele să se spele

Lili’s pare, de cum intri, genul ăla de restaurant cumva de fițe, dar care nu te face să te simți nelalocul tău. Mobilierul scump este, totuși, patinat, vintage, așa că îți dă senzația că te poți așeza liniștit, fără să te temi că l-ai putea zgâria cu fermoarul. Boxele din care curge o sonorizare perfectă intră discret în peisaj, deși sunt gigantice și costă o avere, fiecare.

Așezat în Piața Mică, chiar lângă pasajul care face legătura cu strada Avram Iancu, Lili’s a trecut printr-o renovare ce l-a ținut închis timp de câteva săptămâni. Renovare interioară, deși după părerea noastră cea exterioară era mult mai importantă.

Ambientul te îndeamnă să iei totuși altceva decât ciorbă de fasole. Am început cu o focaccia cu parmezan, trecută la “snack-uri”. I-am spus tânărului angajat că ne e foame, așa că preferăm ceva rapid, până vine felul principal. Ne-a dat asigurări, cu un zâmbet larg (bonus, deci), că oricum nu durează mult comanda. “Ei, s-o văd și pe asta”, m-am ambiționat, în gând. Și n-a mai venit nimeni timp de vreo 20 de minute. Am plecat în căutarea ospătarului și l-am găsit în ședință. E greu să urnești lucrurile după ce ai făcut pauză…

A venit focaccia, caldă, gustoasă și cu rozmarin proaspăt. Dar deh, nu prea ai ce greși la o focaccia.

Am cerut apoi o supă gulaș, o porție de pui cu cuperci de pădure și paste quattro formaggi. Da, ați înțeles bine, paste, nu pizza.

Le luăm pe rând.

Gulașul a venit îmbrcat surprinzător într-un aluat băgat la cuptor, transformându-se într-un fel de ciorbă de fasole în pită, așa cum e moda în restaurantele tradiționale de pe la noi. Diferența e că în cazul de față, gulașul era la locul lui în vas, iar aluatul a fost copt de jur împrejur ca un colet numai bun de trimis prin curier. Nu prin poștă. Gustul a fost la locul lui. Nu extraordinar cât să ți se facă dor de Budapesta, nici arțăgos cât să nu mai calci pe aici. Decent, cu destul chimen, moderat de aprig de pișcăcios, dar cu darabe de cartofi și carne cât să se bifeze momentul. De trecere, oricum.

25181538_1602028296503004_255967369_n

A venit și puiul cu ciuperci de pădure și garnitură de cartofi dulci la cuptor. Dar fără salata de ruccola cu roșii cherry, pentru că nu a fost comunicare între bucătărie și servire.

În primul rând, să-mi fac un mea culpa. Și să vă spun și vouă, ca să știți pe viitor: cartofii dulci nu merg cu ciuperci. Deloc. Asta e vina mea, nu a bucătarului. Cartofii mi s-au părut gătiți corect, moi, aromați, dar nu s-au potrivit nici pe față, nici pe dos cu restul farfuriei.

Puiul cu ciuperci a fost și el bine gătit, cu câteva mențiuni: dacă e pui cu ciuperci, mă aștept să am în farfurie ciuperci. Multe. Cel puțin echivalentul a jumătat din cantitatea de pui. Nu doar să asesonezi puiul cu ciuperci. Și în orice caz nu-I faci asta unui mare iubitor de ciuperci, ca mine. E drept, ciupercile au fost gustoase, nu din borcan și da, au fost de pădure, probabil hribi și niște ghebe. Dar le-am împărțit așa de zgârcit cu fiecare îmbucătură de pui, ca să-mi ajungă, încât nici pe o măsea nu mi-au ajuns.

25323093_10215110654104091_1634047500_n

În plus, în sosul de legume s-au strecurat și câteva măsline verzi, care sunt, de felul lor, foarte aromate și au luat și din gustul ciupercilor. Păi dacă e pui cu ciuperci de pădure, vreau să fie pădure în farfuria mea, nu grădină mediteraneană.

Pastele quattro formaggi au ajuns și ele într-un timp relativ scurt și au fost așa cum trebuie. Să-ți lase gura apă la prima îmbucătura și să te sature treptat de brânzeturi până la ultima. Că au băgat acolo mozzarella, gorgonzola, parmezan, brie ori smântână, treaba lor. Cert e că produsul final a fost numai bun.

25181694_1602185346487299_201193470_n

Prețul a fost foarte decent. Pentru ce ați văzut mai sus, adică un gulaș (18 lei), foccacia (11 lei), pui cu ciuperci (29 lei), paste (25 lei) și două sticle de apă pe nota de plată a apărut 103 lei. Decent pentru prețurile pe care le cunoaștem cu toții în zona centrală.

 

Comments

comments

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    HD01DAC

    A plecat cu foamea de-acasa , precum oltenii in Germania, sa-si dea cu parerea prin onlineul sibian. Asta daca intra intr-un restaurant adevarat, arata cu degetul prin farfurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact