X
tomograf coerenta optica 2

Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean, modernizată cu aparate noi

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu continuă procesul de modernizare a echipamentelor medicale din cadrul secțiilor. Astfel, începând din această lună, Secția Clinică Oftalmologie a spitalului beneficiază de două noi aparate moderne și performante, destinate investigării și tratamentului pacienților. 

Este vorba despre un tomograf în coerență optică OCT RS-330 Retina Scan Duo, în valoare de 153.765 lei + TVA, furnizat de către S.C Medicare și de un microscop operator Hi-R NEO 900, cu stand, în valoare de 202.045 lei + TVA, furnizat de către Kembli-Med.

Pentru achiziționarea acestor aparate, Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Sibiu a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 500.000 lei din partea companiei ROMGAZ S.A.. Ambele dispozitive oftalmologice au fost achiziționate prin licitație publică în SEAP. Microscopul operator a fost montat în cadrul secției săptămâna trecută iar tomograful în coerență optică în cursul zilei de azi. Restul sumei va fi utilizată pentru achiziționarea unor aparate necesare altor secții (un transductor ecograf cardiologie și sondă control părți moi).

„Microscopul operator combină optica excelentă şi modularitatea avansată. Datorită înclinației și a managementul luminii, microscopul oferă imagini de înaltă rezoluție și poate fi folosit pentru intervenții chirurgicale cum ar fi: pleoapă conjunctivă, cornee, cristalin, vitros, fund de ochi”, au explicat medicii oftalmologi ai secției.

microscop operator oftalmologie

„Tomograful în coerență optică este destinat realizării unor investigații oftalmologice de ultimă generație, care permit diagnosticarea precoce, tratamentul și urmărirea unor game variate de afecțiuni oculare. Tomograful oferă o analiză de înaltă rezoluție, rapidă și non-invazivă a structurilor oculare: cornee, retină, nerv optic și completează cu succes examenul clinic. Aparatul se remarcă îndeosebi prin posibilitatea efectuării de fotografii cu fund de ochi cu o cameră de 12MP, stereofotografierea fundului de ochi, panoramare cu imagini compuse ale fundului de ochi, analizarea polului anterior – pahimetrie corneană (măsurarea grosimii corneene) precum și prin numeroase alte facilități”, au detaliat oftalmologii SCJU Sibiu.

„Mulțumim Romgaz pentru acordarea acestui sprijin financiar care ne–a dat posibilitatea să îmbunătăţim dotarea materială din cadrul secției oftalmologie cu aparatură medicală de înaltă performanță, care permite abordarea unei patologii complexe. Îmbunătățirea aparaturii medicale este unul din obiectivele noastre principale și, în acest sens, pe lângă sponsorizări şi donaţii beneficiem de suportul Consiliului Județean Sibiu”, a declarat managerul SCJU Sibiu Ec. Cornel Benchea.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact