X
bani_ministerul_sanatatii_spitale_32637900_92150100

Controale în supermarketuri și în centre comerciale, de sărbători

Polițiștii sibieni vor efectua mai multe controale în perioada 14 decembrie – 3 ianuarie, în cadrul hyper/supermarketurilor, centrelor comerciale, stațiilor de distribuție carburanți, magazinelor cu rețea extinsă de unități, dar și în alte entități care vor încasa în această perioadă sume mari de bani.

În contextul creşterii volumului de masă monetară tranzacţionată în perioada sărbătorilor de iarnă, și, implicit, al amplificării riscului criminogen în manipularea, depozitarea şi transportul de valori monetare, polițiștii sibieni vor intensifica activităţile în scopul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii specifice şi derulării operaţiunilor cu numerar în condiţii de siguranţă.

Activităţile de control şi evaluare se vor realiza cu preponderenţă asupra deţinătorilor de valori şi prestatorilor serviciilor de profil vulnerabili la nerespectarea prevederilor legale referitoare la: depozitarea valorilor în spaţii nesecurizate, nerespectarea prevederilor planurilor de pază al transporturilor de valori aprobate,  realizarea transporturilor de valori cu personal şi mijloace de transport care nu îndeplinesc cerinţele legale.

Principalele obiective ale acestor acțiuni sunt:

  1. a) identificarea deţinătorilor de valori şi a societăţilor specializate care realizează transportul de valori fără a respecta prevederile legale;
  2. b) prevenirea înregistrării faptelor de furt calificat şi tâlhărie comise asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie;
  3. c) verificarea respectării prevederilor legale privind organizarea şi realizarea pazei şi protecţiei bunurilor şi valorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării pe timpul nopţii.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    PaceFacatorul de la Varsovia

    Ce misto! Se anunta controalele inopinate cu o saptamina inainte.Da’ radarele de ce nu le anuntati?Credeti ca-s seic sa tot merg cu taxi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact