X
mall 3

În sfârșit, pot începe lucrările de extindere la Sibiu Shopping City

Consiliului Local Șelimbăr a aprobat în ședința din data de 8 decembrie noul PUZ+RLU ”Remodelare centru comercial Shopping City și extindere, înălțime maximă 30 ml”.

Asta înseamnă că, la mai bine de un an de la anunțul privind extinderea și modernizarea mall-ului din Șelimbăr, lucrările pot să înceapă.

La începutul anului, Primăria Șelimbăr a emis avizul de inițiere pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru ”Remodelare centru comercial Shopping City Sibiu și extindere, înălțime maximă 30 ml”, iar acesta a fost încheiat abia la sfârșitul lunii trecute.

La finalizarea procesului de reconfigurare, Shopping City Sibiu va acoperi o suprafață totală de aproximativ 90.000 de metri pătrați, iar modernizarea va viza o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați.

mall 2

Prin noul PUZ se are în vedere obligația proprietarilor de a reglementa juridic suprafețele de teren ce urmează a fi cedate în vederea realizării/extinderii acceselor pietonale și a străzilor propuse pentru a fi create conform PUG Șelimbăr, pentru fiecare parcelă în parte. Totodată, se are în vedere cedarea suprafețelor de teren în favoarea comunei Șelimbăr necesare realizării extinderii străzilor propuse prin PUZ, iar ”lucrările de branșare la rețelele edilitare publice se vor efectua de către investitor pe cheltuiala acestuia. Rețelele prevăzute, indiferent de modul de finanțare intră în proprietatea publică. Străzile nou propuse prin PUZ vor fi alcătuite din trotuar cu lățimea de 1,20 m, două benzi de circulație cu lățimea de 3,5 metri fiecare, trotuar cu lățimea de 1,2 metri”, se arată în documentație.

mall 1

La finalul anului trecut proprietarii Sibiul Shopping City – NEPI, anunțau într-un comunicat de presă că planurile lor prevăd construirea unui nou nivel, pe o suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați, care va include 50 de noi spații de cumpărături, cât și o nouă zonă de divertisment și food court.

“Prin Shopping City Sibiu continuăm strategia NEPI de a crește valoarea proprietăților de retail pe care le deținem. Acest proces de modernizare își propune să aducă centrul la cele mai înalte standarde, fie că vorbim despre design, oferte de fashion, utilitate sau zona de divertisment. Tratăm proiectul Sibiu Shopping City ca un proiect emblematic pentru NEPI, consumatorul prezent aici, dar și potențialul proiectului, ne dau încredere că vom avea la Sibiu unul dintre cele mai avansate și interesante centre comerciale din România”, declara atunci Adina Ciobanu, Asset Manager în cadrul NEPI.

În același comunicat se anunța că în 2017, vor fi demarate lucrările de modernizare ce implică completarea ofertei de fashion cu noi branduri locale și internaționale de renume, aducându-le aproape sibienilor cele mai noi tendințe. Mai mult, clienții vor avea ocazia să vizioneze cele mai așteptate blockbustere mondiale, în cel mai modern cinema multiplex din oraș, care va fi dotat cu tehnologie de ultimă oră. Surprizele pregătite, unele în premieră națională, vor transforma centrul comercial într-unul din mall-urile reprezentative pentru România.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Clamshell

  Acum o săptămâna am vizitat mall-ul după ce mult timp nu mai trecusem pe acolo. Mi s-a părut uimitor cât de multe spații comerciale erau nefolosite. Mă întreb care o fi logica să construiești spații comerciale suplimentare, dacă cele pe care le ai deja nu sunt închiriate.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Astrida Fodora

   De cine te iei tanti Diana? Crezi cumva ca TS ridica mall-uri? Sau poate primaria? Il ridica investitorii cand vor muschii lor ca doar e privat. Ce tampita!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  K.Samuel

  Era bine de postat si planul cu modificarile la accese rutiere in incinta. Acolo doare cel mai tare in zona aia. Sunt prost gandite si creeaza ambuteiaje.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Odin

  Destul de tarziu, mai ales ca la capitolul construcții Selimbar acceptă orice. Nu au fost destul de “convingători”?
  E interesantă această formă de abuz prin care ești obligat să construiești infrastructura pe banii și timpul tău, fără vreun sprijin din partea autoritatilor (ba dimpotrivă) iar apoi statul e proprietar și tu plătești bir că o folosești!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  Alo, Primaria Selimbar!!! Cum rezolvam fluidizarea traficului din zona sau cu situatia trecerilor de pietoni? In momentul de fata este una singura la KFC.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact