Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

S-a votat bugetul. ”Va băga în faliment zeci de administrații locale”

S-a votat bugetul. ”Va băga în faliment zeci de administrații locale”

Parlamentul, reunit în şedinţă comună, a adoptat astăzi cu 255 de voturi ”pentru” şi 95 de voturi ”împotrivă” legea bugetului de stat pentru anul 2018. Partidele de opoziţie au criticat vineri bugetul de stat, despre care au spus că nu respectă deficitul structural asumat de România prin Tratatul fiscal din 2012 şi că şubrezeşte economia. ”Singura explicație posibilă pentru acest buget al falimentului este dorința lui Liviu Dragnea de a demite și acest guvern, probabil în primăvară. Obsesia lui Liviu Dragnea de a scăpa de Mihai Tudose se reflectă într-un buget care va bagă în faliment zeci de administrații locale, care va menține stagnarea cronică din domeniul infrastructurii, care va priva spitalele de investițiile critice necesare. În practică, acest buget va menține subdezvoltarea și va garanta o amplă nemulțumire socială. Liviu Dragnea distruge nu doar legi și instituții, ci și sectoare vitale pentru dezvoltarea României. Principalul inamic al României se află în tară, nu în afara și el este actualul șef al PSD”, a declarat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Replica la criticile opoziției a venit din partea liderului PSD, Lliviu Dragnea, a susţinut că este un buget care va continua dezvoltarea României şi va continua măsurile prin care românii vor avea venituri mai mari.

Faţă de proiectul aprobat iniţial de Guvern, Parlamentul a suplimentat bugetele mai multor instituţii. Cea mai mare sumă, 350 de milioane de lei, a fost transferată fondului de rezervă al Guvernului, iar banii au fost luaţi din bugetul alocat pentru contribuţia României la Uniunea Europeană. De asemenea, Ministerul Culturii a primit în plus 8 milioane de lei pentru construirea monumentului Unirii de la Alba Iulia. Tot 10 milioane de lei în plus a primit şi Ministerul Energiei pentru un program de cercetare în domeniul nuclear. Curtea Constituţională a primit 2 milioane de lei în plus faţă de varianta aprobată iniţial de Guvern.

În schimb, plenul reunit al Parlamentului a respins, luni, amendamentul adoptat vineri în Comisiile de buget-finanţe privind creşterea cotelor defalcate din impozitul pe venit care merg la bugetele locale.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

adica?

Acum 6 ani

”va băga”?
Raspunde

Daniela Ciocanea

Acum 6 ani

Ferice de cei ce nu au votat, nu au ce-si reproșa! Nu ei au readus la putere ciuma roșie, si nici nu pot fi considerati complici ai opoziției muribunde.
Raspunde

HOP

Acum 6 ani

de parca cei care nu au votat,au un regim de viata separat .......toti la gramada !!!!!!! daca mai apucati.....poate iesiti din casa si votati !!!!! indiferent cu cine dar votati !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicolae

Acum 6 ani

Administrațiile locale au 3 posibilități:sa crească impozitele și taxele locale,sa restructureze din aparatul propriu sau sa renunțe la unele investiții.Guvernul trece la un nou nivel , reorganizarea administrativă.
Raspunde

Cristh

Acum 6 ani

Adica tu aplauzi marirea de taxe si impozite platite de cetateni, eventuala trimitere in somaj a unora si renuntarea la investitii locale gen asfaltari, igienizari scoli, construirea unor cladiri de utilitate?! Aceasta este noul nivel de bunastare si prosperitate la care doreste alde psd sa ajungem?
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 6 ani

Uiți singura soluție care de fapt se și dorește: centralizarea! Creșterea importanței aparatului central al partidului stat prin desemnarea discreționară a fondurilor! Pe modelul comunist-rus care a mai fost implementat în România de predecesori lor!
Raspunde

HOP

Acum 6 ani

asta o meritati!!!!!!,ati batut din palme,ati stat la TV......in loc sa votati !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus