Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Record de alcoolemie la volan, în Ajunul Crăciunului

Record de alcoolemie la volan, în Ajunul Crăciunului

În minivacanța de Crăciun, mai mulți șoferi au fost prinși de polițiști în trafic după ce au consumat alcool. "Recordul" acestei perioade a fost stabilit de un sibian din Slimnic, în vârstă de 52 de ani, care a fost prins în timp ce conducea pe DN 14 cu o alcoolemie de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Cea mai mare valoare a alcoolemiei, din preajma Crăciunului, a fost înregistrată în 24 decembrie, în jurul orei 18,45, în localitatea Slimnic. Rezultatul testării alcoolscopice a unui localnic în vârstă de 52 de ani, aflat la volan pe DN 14, a fost de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

În 23 decembrie, în jurul orei 00,30, pe DN 14, în localitatea Agârbiciu, polițiștii au oprit un ATV condus de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Slimnic. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ATV-ul nu este înmatriculat, bărbatul nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică a șoferului, rezultatul a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Tot în 23 decembrie, în jurul orei 06,00, în orașul Agnita, pe strada Mihai Viteazu, un conducător auto în vârstă de 28 de ani, din Brădeni, a efectuat o manevră de întoarcere fără a se asigura suficient în prealabil și a acroșat un autoturism condus regulamentar. La testarea alcoolscopică a șoferului neatent, rezultatul a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

În aceeași zi, în jurul orei 14,50, în localitatea Sadu, polițiștii au depistat un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 20 de ani, al cărui rezultat pe etilotest a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Daniela Ciocanea

Acum 6 ani

Va rugam, nu ne mai turnați apa in vin!
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Di ce nu or anuntat ca vin si la Sadu? Nu asa o fo vorba? Ca nu conducea nimeni beat.
Raspunde

rosu 2

Acum 6 ani

Dar cine sunteti voi astia din metropola Sadu? Aveti regim special? Respectati-va pe voi insiva in primul rand, apoi nu va urcati la volan bauti, boilor ca puteti omori pe cineva!!! INCONSTIENTI, ce sunteti!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus