Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Autostrada Brașov - Sibiu, printre proiectele prioritare ale  Ministerului Transporturilor

Autostrada Brașov - Sibiu, printre proiectele prioritare ale  Ministerului Transporturilor

Ministerul Transporturilor a anunţat joi că Guvernul a aprobat memorandumul privind demararea unor proiecte de transport în perioada 2018-2027. Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Transporturilor împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale.

Memorandumul este necesar pentru a oferi stabilitatea abordării strategice în ceea ce înseamnă pregătirea proiectelor de infrastructură de transport în perioada 2018-2027. Proiectele vor fi finanțate din fonduri europene, cât și din fonduri rambursabile de la Instituțiile Financiare Internaționale, cum ar fi Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

În memorandum sunt incluse proiecte strategice identificate ca prioritare din Master Planul General de Transport al României, astfel:

Pentru sectorul rutier • Sectorul de autostradă Brașov – Bacău -Pașcani-Iași-Ungheni (+pod Ungheni), în lungime de 336,5 km și o valoare totală de 3.080 Milioane EUR; • Proiectul de drum Transregio Brașov-Târgu Mureș, în lungime de 161 km și o valoare totală de 102 Milioane EUR; • Proiectul de autostradă Brașov - Făgăraș – Sibiu, în lungime de 120 km și o valoare totală de 816,44 Milioane EUR. Este compus din mai multe sectoare: Sibiu - Tălmaciu de Nord, Tălmaciu de Nord - Bradu, Bradu - Perșani, Perșani - Vlădeni, Vlădeni - Brașov. • Proiectul de drum expres Buzău – Brăila/ Focșani- Brăila – Constanța, în lungime de 361,7 km și o valoare totală de 1.823 Milioane EUR; • Proiectul de drum expres – Drum expres Sudului București – Craiova – Lugoj, în lungime de 397 km și o valoare totală de 2.514 Milioane EUR;

Pentru sectorul feroviar • Proiectul reabilitare cale ferată Coșlariu - Cluj Napoca ––Suceava- Pașcani, în lungime de 488 km și o valoare totală de 1.941 Milioane EUR; • Proiectul reabilitare cale ferată București – Craiova, în lungime de 142 km și o valoare totală de 227 Milioane EUR; • Proiectul reabilitare cale ferată București – Ploiești - Iași, în lungime de 462 km și o valoare totală de 1.687 Milioane EUR;

Valoarea totală a proiectelor prevăzute prin acest memorandum se ridică la 12.190 Milioane EUR.

"Proiectele prevăzute în memorandumul aprobat astăzi, în completarea proiectelor a căror pregătire și implementare este deja demarată, și anume Autostrada Sibiu-Pitești, Autostrada Transilvania, Centura București, Reabilitare CF Simeria – Km 614, CF Brașov – Sighișoara și CF Predeal – Brașov, vor asigura împreună cu acestea conectarea tuturor regiunilor istorice ale României, contribuind la reducerea discrepanțelor de dezvoltare economică și socială" mai spun reprezentanții ministerului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Volkischer Beobachter

Acum 6 ani

VREM AUTOSTRADA SIBIU - PITEŞTI!
Raspunde

Luca

Acum 6 ani

Oooooooo , avem Memorandum !!!!!!!!! Ce nevoie mai avem de autostrazi ... multumim PSD !
Raspunde

Cipi

Acum 6 ani

Nu sunt in stare sa termine ce a inceput Anca Boagiu si vor alte autostrazi sau nu sunt in stare sa termine SF-ul pentru Sibiu Pitesti si vor sa strapunga Carpatii spre Moldova prin două locuri.
Raspunde

...

Acum 6 ani

nu sunt in stare sa intretina portiunea de autostrada sibiu - orastie......
Raspunde

altul

Acum 6 ani

O sa murim intre doua autostrazi ca magaru intre paie si fan.
Raspunde

Compania Antiautostrazi

Acum 6 ani

Cei din MT si CNAIR sa se inscrie la Liceul.de Arte sa studieze desenul....ca la tras linii pe harta mai misca ceva...la constructia de autostrazi....zero
Raspunde

Brbec

Acum 6 ani

Nu sunt in stare sa vopsesca ceea ce s-a facut bun inainte de 89 ...alogeni si corupti imputiti ma refer la toata clasa politica .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus