Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Când religia se întâlnește cu încălzirea globală. Crucea de gheață, fabricată în laborator

Când religia se întâlnește cu încălzirea globală. Crucea de gheață, fabricată în laborator

Crucea de gheaţă care va fi folosită de preoţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos din Galaţi în timpul slujbei de Bobotează a fost construită în laboratorul unei firme din oraş, din cauza vremii extrem de calde pentru această perioadă, transmite Mediafax.  Realizarea crucii de gheaţă reprezintă o tradiţie veche la Arhiepiscopia Dunării de Jos. De obicei, crucea înaltă de 1,5 metri este realizată afară, apa fiind lăsată să îngheţe în matriţele pregătite de Arhiepiscopie. Anul acesta, însă, crucea principală şi rezerva sa sunt pregătite într-un laborator al unei firme din oraş, din cauza temperaturilor prea mari pentru această perioadă.

În laborator, apa a fost pusă în formele Arhiepiscopiei şi este ţinută la minus 20 de grade Celsius, timp de 12 ore, apoi crucile de gheaţă rămân în depozitul frigorific până sâmbătă, de Bobotează.

La Galaţi, slujba de Bobotează va avea loc sâmbătă, pe faleza Dunării. În timpul evenimentului, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, va săvârşi slujba de sfinţire a apei, inclusiv a crucii de gheaţă.

Momentul culminant al ceremoniei este aruncarea Sfintei Cruci şi ridicarea ei din apele Dunării de către un înotător curajos. Pentru acest ritual este folosită o cruce de lemn care poate fi transportată de cei care se aruncă în apă. În fiecare an, mai mulţi bărbaţi participă la ritualul care are ca scop iertarea păcatelor.

Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus