Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Vizita la Bâlea Lac costă cel puțin 200 de lei de familie

Vizita la Bâlea Lac costă cel puțin 200 de lei de familie

Turiștii care vor o experiență cu adevărat hibernală au opțiunea Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, singura zonă din România unde stratul de zăpadă depășește, astăzi, 130 de centimetri.

Totuși, o vizită aici nu este un chilipir. Cu mașina se poate ajunge doar până la Bâlea Cascadă, de unde vizitatorii sunt obligați să urce cu telecabina. Biletul costă 30 de lei de persoană, pentru urcare și alți 30 de lei pentru coborâre. Singurii care scutesc banii pentru biletul înapoi sunt schiorii, care coboară pe versantul muntelui, înapoi la cascadă. Copiii sub 12 ani plătesc alți 30 de lei, biletul dus-întors. Așadar, doar drumul ajunge la 150 de lei.

Biletul de vizitare a Hotelului de Gheață este, anul acesta, alți 15 lei de persoană (10 lei pentru copii).

Zona Bâlea Lac are două cabane cu restaurant, unde turiștii pot lua masa sau pot bea un ceai cald. Peisajul este spectaculos și merită o vizită, cel puțin într-un an cu atât de puțină zăpadă, ca acesta. La peste 2.000 de metri altitudine, este omăt suficient pentru bătăi cu bulgări și oameni de zăpadă, activități care fac mai ales deliciul celor mici.

Totuși, amatorii sporturilor de iarnă trebuie să ia în considerare că aici nu sunt pârtii amenajate, iar cei care se încumetă pe versanți trebuie să ceară sfatul echipei de permanență Salvamont, în legătură cu stabilitatea stratului de zăpadă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zexe

Acum 6 ani

Mișto este că se găsesc babuini care să-i dea sasului analfabet ajuns primar 100 de euro pe noapte ca „să doarmă” în kitsch-ul ăla numit „hotel de gheață”.
Raspunde

sandu c.

Acum 6 ani

Ce tare..sa ii dau 100 euro..si a doua zi sa ma duc la doctor..nu mai bine dorm afara pe balcon... :)
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 6 ani

Amice, esti idiot pe viata!
Raspunde

Sorin

Acum 6 ani

Și e mai ieftin Sandu C
Raspunde

Radu

Acum 6 ani

Oamenii astia impuscau caini pe la balea lac in trecutul nu foarte indepartat si voi acum le bagati bani in buzunar vizitand mizeria aia de statiune sau ce o fi.
Raspunde

Pelerinul

Acum 4 ani

Telecabina a fost inchisa pe 29 mai intre 13:00 si 14:00 pentru pauza de masa. Aceleasi mentalitati fata de turisiti si clienti. Nu mai vin niciodata...
Raspunde

Valeria Ionescu

Acum 4 ani

Sunteți inculți ! Mergeți in străinătate și vizitați zidurile ălora dați sute de euro și va simțiți și importanți! In fine fiecare merge unde are plăcere dar este urat sa vb așa de țara ta care este unica in lume !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus