Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

CJ Sibiu anunță modernizarea unui nou drum județean. Investiție de peste 20 de milioane

CJ Sibiu anunță modernizarea unui nou drum județean. Investiție de peste 20 de milioane

Consiliul Judeţean Sibiu a anunțat joi demararea procedurilor pentru modernizarea a încă zece km de drum judeţean între Copşa Mică şi Motiş.

Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a semnat la finele anului 2017 (28 decembrie) contractul de finanţare pentru cel de-al cincilea proiect finanţat din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba despre ”Revigorarea turismului în situl U.N.E.S.C.O. Valea Viilor prin modernizarea drumului judeţean DJ 142G Copşa Mică-Motiş”.

Valoarea totală a investiţiei este de 21.478.288,72 lei (inclusiv TVA) din care finanţarea prin programul PNDL este de 20.903.963,32 lei iar contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Sibiu de 574.325,40 lei.

Drumul judeţean DJ 142G face legătura între oraşul Copşa Mică şi satul Motiş, având originea în drumul naţional DN 14, şi totalizează o lungime de 10,670 km.

Pe lângă lucrările de modernizare a părţii carosabile, proiectul prevede lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări şi marcaje rutiere, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale şi lucrări de stabilizare a drumului. De asemenea, pe lungimea drumului, se află 6 poduri din care 5 necesită reabilitare, iar unul urmează a fi demolat şi construit un pod nou.

Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii este de 36 luni.

În perioada imediat următoare Consiliul Judeţean Sibiu va demara procedura de achiziţie a proiectului tehnic şi a serviciilor de supervizare lucrări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Nelu

Acum 6 ani

Se va pune astfel in valoare patrimoniul turistic al Vaii Viilor.
Raspunde

HOP

Acum 6 ani

CARE VA TINE PINA CIND SE GATA CIUBUCUL !!!! SI O VOR LUA DE LA CAPAT !!!
Raspunde

diledole

Acum 6 ani

3 ani de zile pt 10km? :)))))))))))))))))))))))))))))))) ce kkt de tara ii asta? facea si metrou pe distanta asta in 3 ani. jesus fuck
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus