X
Clipboard01

CJ Sibiu anunță modernizarea unui nou drum județean. Investiție de peste 20 de milioane

Consiliul Judeţean Sibiu a anunțat joi demararea procedurilor pentru modernizarea a încă zece km de drum judeţean între Copşa Mică şi Motiş.

Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a semnat la finele anului 2017 (28 decembrie) contractul de finanţare pentru cel de-al cincilea proiect finanţat din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba despre ”Revigorarea turismului în situl U.N.E.S.C.O. Valea Viilor prin modernizarea drumului judeţean DJ 142G Copşa Mică-Motiş”.

Valoarea totală a investiţiei este de 21.478.288,72 lei (inclusiv TVA) din care finanţarea prin programul PNDL este de 20.903.963,32 lei iar contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Sibiu de 574.325,40 lei.

Drumul judeţean DJ 142G face legătura între oraşul Copşa Mică şi satul Motiş, având originea în drumul naţional DN 14, şi totalizează o lungime de 10,670 km.

Pe lângă lucrările de modernizare a părţii carosabile, proiectul prevede lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări şi marcaje rutiere, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale şi lucrări de stabilizare a drumului. De asemenea, pe lungimea drumului, se află 6 poduri din care 5 necesită reabilitare, iar unul urmează a fi demolat şi construit un pod nou.

Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii este de 36 luni.

În perioada imediat următoare Consiliul Judeţean Sibiu va demara procedura de achiziţie a proiectului tehnic şi a serviciilor de supervizare lucrări.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    diledole

    3 ani de zile pt 10km? :)))))))))))))))))))))))))))))))) ce kkt de tara ii asta? facea si metrou pe distanta asta in 3 ani. jesus fuck

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact