Sâmbătă după-masă, după o tură bună de ski la Păltiniș, am coborât în vale total lihnit de foame. Dacă mergeam la raze jur că s-ar fi văzut stomacul lipit de șira spinării. Am sărit peste restaurantele din Păltiniș și de la Curmătură, recent vizitate și nu foarte lăudate, și am oprit la primul restaurant decent din drum, la Jacobs, la intrarea în Grădina Zoologică. Parcarea, plină ochi – singura speranță era ca 90% din șoferi și familiile lor să fie în vizită la Zoo. Presupunere greșită, restaurantul mai că dădea de afară. Am zis totuși să încercăm. Am trecut pe lângă două-trei grupulețe care făceau cale întoarsă din același motiv, norocul nostru a fost că o masă se elibera tocmai în momentul în care intram, prin urmare am sărit pe ea. În jur, de la oameni îmbrăcați la patru ace până la schiori plini de stropi de noroi pe pantalonii de ski, de toate pentru toți. Frate bun cu Benjamin`s Stakehouse din centrul orașului, meniul de la Jacob e destul de asemănător. Coaste, burgeri, nenumărate feluri de carne de vită, iar la loc de cinste, preparatele în multlăudatul cuptor Josper.
Cum eram absolut hămesiți, am comandat de toate: două supe de văcuță, un cotlet de porc în crustă de cafea garnisit cu sparanghel la grătar, un Boston steak la cuptorul Josper (evident, tot porc) cu felii de cartofi și sos de usturoi, papanași, tiramisu și, fără număr, de băut. La cât de multă lume era în restaurant, timpul de așteptare a fost chiar decent, cred că a durat maxim 20 de minute până a venit mâncarea. Să începem cu ce n-a fost chiar bun, supele de vită. Amărui, oarecum chioare, le-am gustat patru oameni și verdictul a fost unanim, n-au fost chiar bune. În schimb, felurile principale au fost extraordinare.
Steak-ul Boston a fost cea mai bună bucată de porc pe care am mâncat-o în viața mea. Oricum l-ai chinui și l-ai marina, porcul nu e cea mai fragedă carne sau cel puțin așa credeam. M-a surprins complet steak-ul ăsta. Deși era o felie de carne imensă am lăsat în urmă una, maxim două îmbucături. Iar cartofii care au asortat carnea, nu-mi aduc aminte când am mâncat cartofi atât de buni. Foarte dulci, rumeniți exact cât trebuie, stropiți cu niște sare mare, înmuiați în usturoi, un deliciu. Din păcate, cam puțini pentru o ditai felie de carne. Ultimele două felii de cartofi le-am tăiat cât de fin am putut ca să îmi ajungă până îl termin pe Ghiță. Cotletul în crustă de cafea, foarte bun și el dar fără termen de comparație cu steak-ul. Interesant gustul cafelei măcinate în care a fost scăldat cotletul dar ciudat ca textură. Oricum, o combinație de ținut minte. Deserturile au fost completarea perfectă. Am apucat să mânânc unul dintre papanași și, cu mâna pe inimă, n-am mâncat papanași mai buni în Sibiu. Un gem de afine excelent, smântână super fină, care sigur n-a venit de la Metro, foarte bun.
La tiramisu n-am apucat, dar pentru că n-a rămas nimic din porția foarte generoasă mă face să cred că a fost la fel de bun. E prima dată când mânânc la Jacob`s Grillhouse și sunt foarte convins că nu va fi ultima. Niciunul dintre feluri nu a costat mai mult de 30 de lei. 28 steakul, 26 cotletul, 16 papanașii, 14 tiramisu, iar diferența până la 157 de lei au fost garnituri, ape și sucuri. Absolut decent pentru un prânz îndestulător pentru patru persoane.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Grădina Zoologică
Vizualizari: 12348
Ultimele comentarii
Acum 23 minute
MB
Acum 27 minute
Claudiu
Acum 28 minute
Liberal autentic
Acum 29 minute
Neli Oproiu
Acum 31 minute
Bobo