X
foto13alexandruoprean

Un ofițer școlit la Sibiu se ocupă de programul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021

Alexandru – Vasile Oprean este oficialul desemnat de Ministerul Culturii să se ocupe de programul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, a anunțat premierul Mihai Tudose, în ultimele zile ale anului 2017, într-un răspuns transmis deputatului FDGR Ovidiu Ganț. Acesta i-a solicitat premierului să numească un comisar care să se ocupe de programul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, așa cum s-a întâmplat și în cazul Sibiului, în 2007. Atunci, relația dintre Guvern, Asociația Sibiu 2007 și administrația locală a fost menținută de secretarul de stat Sergiu Nistor. ”Proiectul Sibiu – Capitală Culturală Europeană a fost un mare succes pentru România. El a fost sprijinit în mod eficient și de către Guvernul României, inclusiv prin numirea unui reprezentant al acestuia (comisar) însărcinat cu realizarea proiectului. Personal apreciez că o astfel de numire a fost utilă, în sensul realizării unui dialog instituționalizat între Guvern, autorități locale și alte entități implicate în realizarea proiectului. Vă întreb, domnule Prim-Ministru, dacă intenționați să numiți o astfel de persoană și dacă da, când”, i-a solicitat Ganț premierului Mihai Tudose.

Acesta a răspuns în 29 decembrie că ”Ministrul Culturii l-a desemnat pe domnul secretar de stat, Alexandru Oprean, în calitate de coordonator al acestei acțiuni”.

Alexandru-Vasile Oprean a fost consilier personal în Cancelaria premierului Tăriceanu și a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de secretar de stat în Ministerul Culturii, funție pe care o deține și acum. Alexandru Oprean s-a născut la Sebeş, judeţul Alba și a urmat Institutul Militar de Infanterie şi Chimie de la Sibiu, actuala Academie a Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

foto16alexandruoprean

După terminarea studiilor la Sibiu, Oprean a lucrat la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa, apoi la Ministerul Apărării Naţionale. A fost consilier pe probleme de apărare în Guvernul României, ofiţer de Stat Major la Centrul de luptă din Stavanger, Norvegia, cancelar al Casei Regale. Din 2013 a fost consilier superior la Primăriei Bistriţa.

Foto: Rasunetul.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Schwartz R.

  Taare , a fost omul lui Tariceanu si Ponta , ofiter politruc din cate se vede cu ochiul liber , si acum secretar de stat la cultura !!! A fost numit ” comisar ” sa spele banii pt.partid , ca e un tort mare si plin de fonduri organizarea unei capitale culturale . Ce penibil si suspect sa numesti un Mos Teaca la un astfel de eveniment .

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Erwin von...

  Kulturnik! Va dati seama cum o sa reflecte el cultura habsburgica a acelui oras germano-maghiar, care in 1910 avea o majoritate catolica! Asa este cand are loc o inversare sociala, ca cea aparuta dupa primul (si al doilea) razboi mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact