X
zona agrement obor sursa foto primaria sibiu

Planurile zonei de agrement de la Obor: teren de fotbal cu nocturnă, teren de minifotbal

Pe o suprafață de aproximativ 2,8 ha situată în preajma târgului Obor, Primăria Sibiu va amenaja un teren de fotbal pentru competiții naționale și locale, teren care să beneficieze de iluminat nocturn.

Zona de agrement pe care Primăria Sibiu intenționează să o amenajeze la ieșirea înspre Mediaș a fost anunțată încă de anul trecut, la finele căruia a fost lansată și procedura de realizare a studiului de fezabilitate. Potrivit datelor prezentate în cadrul acestei proceduri, viitoarea zonă de agrement va avea deocamdată doar două terenuri de fotbal cu dotările aferente.

Pentru aceeași zonă din apropierea Târgului Obor, conducerea administrației locale anunța anul trecut faptul că intenționează amenajarea unui skatepark, obiectiv care – însă – nu face obiectul actualei proceduri de achiziție pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Tribună cu locuri pentru VIP-uri

Descrierea investiției pe care Primăria vrea să o realizeze în zona Obor indică faptul că suprafața disponibilă pentru zona de agrement este de 27.997 de mp. Pe această suprafață urmează a fi amenajat un teren de fotbal de dimensiunea 105 x 68 de metri, cu degajamente de minim 2,5 metri pe laterale și de minim șase metri în spatele porților.

Terenul de fotbal va avea gazon natural, iar pe laturile de est și vest vor fi amenajate locuri pentru spectatori. Viitorul teren va avea și iluminat nocturn.

Terenul va avea o tribună principală, cu 1.500 de locuri, sub care vor fi amenajate două vestiare pentru jucători (minim 20 de locuri, cinci dușuri, trei toalete), un vestiar pentru arbitri (două dușuri, grup sanitar), spațiu pentru prim ajutor, spațiu pentru observatori (20 de locuri), dar și grupuri sanitare pentru public.

Tribuna va fi acoperită, iar în zona centrală aceasta va trebui să găzduiască și o zonă pentru VIP-uri.

Terenul de mini-fotbal: în limita spațiului disponibil

Alături de terenul de fotbal, Primăria intenționează să amenajeze și un teren de minifotbal, ale cărui dimensiuni urmează a fi cele “maxime permise de amplasament“. Suprafața terenului va fi una din gazon sintetic, iar vestiarele aferente urmează a fi amenajate în containere.

Și terenul de minifotbal urmează a avea iluminat nocturn.

Viitoarea bază sportivă urmează a fi împrejmuită, iar parcările amenajate “în limita terenului disponibil“. Studiul de fezabilitate comandat de Primărie va prevede amenajarea și de alei, dar și de spații verzi.

În așteptarea unui skatepark

Pentru aceeași zonă de agrement din apropierea Pieței Obor, administrația locală anunța în luna august a anului 2017 și amenajarea unui skatepark, al cărui amplasament a fost propus, inițial, pentru parcul Sub Arini. Viitorul skatepark ar urma să fie construit pe o suprafață generoasă, de aproximativ 17.000 de mp, după cum anunța atunci administrația locală. Acest skatepark nu face, însă, obiectul actualei proceduri de achiziție publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate. “Contractul pentru actualizarea proiectului tehnic în vederea relocării skate park-ului pe terenul de lângă Piața Obor a fost semnat de Primăria Sibiu în 12 decembrie 2017, termenul de predare a proiectului fiind 27 ianuarie 2018. După predare se va organiza procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor“, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion

  ioiiii….oare de ce se doreste investiti asa mari in acea zona? cu toate ca, comparativ cu alte cartiere…este un cartier slab populat….nu mai bine faceti parcari in cartierele sufocate de locurile de parcare???

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  altul

  Vreau sa primim asigurari ca nu vor lua din banii pt festivaluiri, targuri, circ stradal, tururi cicliste, piste de biciclete…. reasfaltari peste asfalturi…. Ce ne trebuie noua patinoar, aqva parc, parcari, drumuri de legatura intre cartiere? Doar avem aproape Cisnadie, Selimbar, Vestem, Orastie, Caciulata…. Scriu cu mare atentie sa nu deranjez somnul edililor.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dd

  Nu cred ca un teren de fotbal lipsea in zona. Sunt multe in Sibiu si stau neamenajate. Un parc, o scoala, o gradinita cu cresa nu era mai bine avand in vedere ca populatia in Sibiu si zonele limitrofe (Sura Mare in acest caz) a crescut semnificatv?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  platitor de impozit local

  daca primaria se gandeste sa impuna preturi prohibitive pt inchirierea terenurilor la fel cum este in cazul terenurilor din sub arini, mai bine sa nu le faca.
  Dupa ce ca ne platim taxele, investitia fiind facuta din taxele noastre, PRIMARIA ARE TUPEUL sa ceara si taxe de inchiriere egale cu cele practicate de investitorii privati care au construit terenuri de fotbal sintetice din banii lor.
  Accesul pe terenuri ar trebui sa fie liber – eventual cu programare.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact