Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

SSIF Broker si Carpatica Invest, market makeri la Sibex

SSIF Broker (BRK) şi Carpatica Invest Sibiu, firma de brokeraj a Băncii Comerciale Carpatica (BCC), vor fi market makerii pentru derivatele cu activ suport pe cursul de schimb leu/euro tranzacţionate la Bursa de la Sibiu, a declarat pentru MEDIAFAX, Teodor Ancuţa, directorul general al Sibex.

"SSIF Broker a început să fie market maker de luni, iar Carpatica Invest ar urma să înceapă miercuri activitatea de formator de piaţă", a afirmat Ancuţa.

El a precizat că SSIF Broker va fi market maker pe derivatele cu scandenţa la o lună, iar Carpatica Invest va activa pe titlurile cu scadenţă trimestrială.

SSIF Broker este market maker şi derivatele cu activ suport pe acţiunile Petrom (SNP).

Bursa va mai avea începând din octombrie alţi doi market makeri pe derivatele pe cursul de schimb leu/euro, respectiv BCR şi BRD-Groupe Societe Generale. Cele două bănci urmează să înceapă activitatea de formator de piaţă odată cu lansarea noii platforme de tranzacţionare pentru derivate şi cu introducerea pieţei spot a Sibex.

Market maker-ul este un intermediar desemnat de bursă pentru a menţine lichiditate şi continuitate în tranzacţiile cu un anumit titlu.

Pentru investitori, în special pentru speculatori, avantajul existenţei unui formator de piaţă constă în faptul că acesta asigură permanent o cantitate şi un preţ de intrare sau ieşire din piaţă, reducând semnificativ riscul să nu existe contraparte.

Pe piaţa de la Sibiu se tranzacţionează contracte futures şi opţiuni având ca activ suport acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, valute şi aur, cu scadenţa la una, două sau trei luni, precum şi contracte financiare pentru diferenţă (CFD).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

sibian

Acum 14 ani

este destul de ambigua piata bursiera romaneasca. pentru un investitor nou-venit este o afacere destul de periculoasa. pentru unul ca mine este suficient sa pup in cur trecatorii, si sa le fac cate o felatie monumentala (ca sa na tina minte).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus