X
gojdu bust parc astra (10)

Primăria vrea să reamenajeze Parcul Astra: alei pavate, o nouă arteziană, copertină pentru șahiști

Administrația locală a Sibiului a lansat o procedură de achiziție a serviciilor de întocmire a documentației tehnice necesară reamenajării Parcului Astra din centrul Sibiului.

Lucrările pe care Primăria intenționează să le efectueze în parc nu vor afecta cadrul vegetal existent, intențiile administrației fiind de a dezvolta zona verde prin elemente de arhitectură peisagistică. În afara unor noi soluții de luminat ambiental, Primăria solicită ca în documentația tehnică să fie cuprinse și câteva propuneri concrete. “Tema de proiectare o reprezintă reamenajarea parcului, prin crearea de alei pietonale pavate, montarea de mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, stâlpi delimitatori, precum și înlocuirea fântânii arteziene, achiziția și încadrarea copertinei în zona meselor de șah“, este descrierea din caietul de sarcini al procedurii de achiziție publică pentru documentația tehnică. Firma care va câștiga această licitație va trebui să finalizeze, în termen de 55 de zile de la semnarea contractului, memoriul tehnic, planul de încadrare în zonă, planul de situație propus, detaliile referitoare la mobilierul stradal și echipamentele propuse, dar și devizul estimativ al lucrării propriu zise.

Ulterior finalizării acestei documentații, Primăria va trebui să aloce fondurile necesare acestei investiții, iar mai apoi să lanseze procedura pentru proiectare și execuția propriu-zisă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alzara 1918

  Bani aruncați ( parcul arată bine )!
  Mai bine ați imagina un sistem de colectare închisă a gunoaielor : atunci ar dispărea ciorile , porumbeii și pescărușii care poluează orașul mai mult decât autobuzele nonelectrice !

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cristi

  daca criteriul de evaluare a ofertelor este in continuare pretul cel mai mic, mai bine lasati parcul asa cum e! altfel o sa-si puna pe el amprenta un arhitect de nota 5, ieftin. parcul arata mediocru, dar ma tem ca o sa arate si mai rau in urma investitiilor daca lipseste competenta.
  de ce nu se mai fac dezbateri publice cu prezentare de machete pentru zonele de mare interes, asa cum e parcul Astra? pana la urma e parcul sibienilor si e normal sa decida si ei care solutie e mai potrivita.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  Oare nu ar fi fain sa puneti si aici luminite ca in Parcul Sub-Arini? Poate aici le faceti un pic mai colorate… :)))) BANI ARUNCATI ca sa nu mai zicem ca nu se cheltuiesc banii; ca in Valea Aurie, mizeria aia care au tras-o langa statia de taxiuri…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nemilosu

  Dar o procedura de achizitie pt. asfaltarea zonei Tractorului? Sau Lazaret? O buda publica ceva? Tiglari?

  Sau sa adunati cainii din cartiere.

  Ceva asa ca si cum ati fi o primarie de afara. Ca avem una din primariile cele mai bogate din tara.

  Achtung ASTRID !!! Hast Du gelesen???

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabi

  Dar ptr zona turnisor in spatele magazinului profi asfaltare parcari amenajarea zonei cand se face sau de zona asta s-a uitat doar alte cartiere sunt importante

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Satul de Valcea de Munte

  Retarzii din primarie chiar nu sunt in stare de un proiect de amploare? decongestionat traficul, parcari, strazi pe camp catre zona vest, masuri concrete cu retarzii din Selimbar si Cisnadie? Cea mai proasta administratie, egala cu cea a lui Condurat!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cl. Anul politic

  Faceți bănci…dar cu dobânzi mai mici. Coșuri de gunoi trebuie în multe zone, nu doar în parc. Poate acoperiți cu ceva și Piața Cibin, că îngheață acolo și negustorii și marfa lor, iar vara se coc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact