X
elevi clasa scoala 13

Reguli noi la școală: elevilor li se interzice efectuarea serviciului pe școală și utilizarea telefoanelor

Efectuarea serviciului pe școală și folosirea notelor ca mijloc de corecție și sancționare ale elevilor care nu poartă uniforme vor fi interzise din nou, conform noului regulament-cadru, aprobat de către ministrul educației, Liviu Pop. Pe lângă asta, și utilizarea telefoanelor mobile este interzisă în timpul cursurilor, fără acordul profesorilor.

„În unităţile de învăţământ se asigură dreptul fundamental la învăţătură şi este interzisă orice formă de discriminare a copiilor/elevilor şi a personalului din unitate. În unităţile de învăţământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educaţie al elevilor cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceştia a serviciului pe şcoală, interzicerea participării la cursuri sau sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ sau altele asemenea”, este una dintre prevederile ordinului de ministru.

Potrivit aceluiași document este interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, fără acordul profesorului. „În timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă. Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu afecteze procesul educativ”.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat pe pagina lui de Facebook că a semnat ordinul pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

19 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Elev liceu

  Nu anteleg de ca sa nu putem folosii telefonul mobil an 2018 cand la putere este internetul si informatia online. An alte tari scoala se face mai mult online decat an clase si uite ce bine o duce oamenii aceia. Cred ca le ciuda la profesori ca sunt mai batrani si nu anteleg tehnologia.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jeni Lotrean

  Elevii trebuiesc lasati sa isi etaleze hainele si telefoanele! Fac parte din personalitatea lor! Cei fara bani sa plece din Sibiu! Aici e loc doar de cei care o duc BINE!!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibianul realist

  La serviciul pe scoala vor renunta bucuros, dar la telefoane… va fi tragedie nationala… n-ai cum sa le impui.. O solutie ar fi ca salile de clasa sa fie ecranate cumva ca sa nu existe semnal… si atunci pot sa puna sare in telefoanele lor scumpe, nu le folosesc la nimic… dar asa o solutie e costisitoare si greu de pus in practica.. ramane sa se joace cu telefonul pe sub banca si-or vedea ei ce-or face la examene… le dau babacii meditatii, ca daca au bani de telefoane scumpe, au si de meditatii..

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Sarmaluta

   Exista de mult timp, “Jammer” se numeste, costa 300 € la 100 metri radius
   In tarile “civilizate” se foloseste la scoli,universitati, teatru, cinematografe, restaurante etc

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vecina

  Pt informația cititorilor sau mai bine zis a comentatorilor pot sigur sa va spun ca telefoanele mobile sint interzise in incinta școlilor .Daca un elev este prins cu telefon se recurge la confiscarea lui.Asa este la școala unde învață fetița mea

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   profa

   Sa fim seriosi!! Din experienta mea iti spun ca am confiscat telefonul unui elev pt. ca intrecuse masura cu butonatul in timpul orei, iar a doua zi a venit bunica-sa nervoasa si m-a intrebat de ce i-am luat telefonul, in loc sa intrebe ce a facut de i-am luat telefonul… Cu asemenea oameni nu poti avea un dialog, n-o scoti la capat… asa ca interzicerea telefoanelor e o utopie.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   profu

   Aici vine tot neamul sa se ia la tranta cu profesorii., in loc sa-si educe copiii. Dragi parinti, nu mai puneti reportofoane in ghiozdanelul prescolarilor? Acasa ii lasati in voia lor la computer, pe tableta sau pe telefon ca sa va castigati libertatea si sa aveti liniste si apoi faceti pe principialii ciu dascalii… Vedeti-va intai propria ograda.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nu zic

  Dar sa ne invatati ce trebuie nu stiti! Stiti doar sa puneti reguli si sa ne inecati in teme , teste,teze,examene si ne puneti sa invatam ce nu trebuie sa fim seriosi nu cred ca ma ajuta pe mn in viata ce ne predati . Unele da dar altele nu… Acum vin si regulile ca nu erau destule.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sandra

  În legătură cu legea cu telefoanele: e foarte stupidă. Eu îmi iau telefonul de foarte mult timp la scoala si pot sa spun ca nu mi-a afectat sub nici o forma rezultatele la invatatura (care sunt foarte bune,avand in vedere ca sunt printre primii din clasa).
  Nu inteleg de ce tocmai acum s-au interzis…toti elevii sunt impotriva. Intelegeti odata si retrageti legea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact