Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Condamnat pentru fraudă de 25 de milioane de lei la Transgaz, prins în Craiova

Condamnat pentru fraudă de 25 de milioane de lei la Transgaz, prins în Craiova

Omul de afaceri craiovean Iulian Siclitaru a fost prins de polițiști duminică noaptea, pe Aeroportul Craiova, scrie Gazeta de Sud. Iulian Siclitaru a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare în dosarul „Transgaz“, alături de Dinel Staicu și a fost reținut după ce a coborât dintr-un avion care venea din Marea Britanie. Craioveanul este rmărit internațional încă din vara anului 2015 și a fost trimis în judecată în noiembrie 2007, alături de Dinel Staicu și alți șapte inculpați, toți fiind acuzați că au fraudat Transgaz SA Mediaş cu peste 26 de milioane de lei.

În acest dosar, anchetatorii au reținut că, în perioada august 2000 – iulie 2001, Aurel Coconea, directorul Transgaz, a încheiat, cu încălcarea normelor legale, 14 convenţii de plăţi cu cinci societăţi cu capital integral de stat. Prin încheierea acestor convenţii, Coconea a interpus în circuitul financiar dintre societăţile de stat transportatoare, distribuitoare şi respectiv beneficiare de gaze naturale patru societăţi private, toate controlate de Dinel Staicu. Ulterior, tot cu încălcarea normelor legale, la solicitarea Transgaz, cele cinci societăţi de stat consumatoare de gaze au virat sume importante de bani în conturile celor patru firme.

Pe 10 iunie 2015, Curtea de Apel București a dat o hotărâre definitivă în dosarul fraudării Transgaz Mediaș. Dinel Staicu a primit o pedeapsă de nouă ani de închisoare, iar Iulian Siclitaru a fost condamnat la patru ani de închisoare. Ceilalți inculpați au fost condamnați la pedepse cuprinse între patru și șapte ani de închisoare. În plus, instanța a dispus ca inculpații să achite Transgaz Mediaș suma totală de 24.185.728 de lei și a menținut sechestrul pus pe bunurile mobile și imobile ale acestora.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

#Ajunge cu pesede

Acum 6 ani

Corect era sa incepeti articolul cu: "Infractorul Iulian Siclitaru ...", de ce? Pentru ca nu a fost niciodata om de afaceri ci un trepadus sponsorizat politic care a fraudat niste bani publici si a fost condamnat pentru asta! Deci e un infractor care trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa! De cand e rusine sa le atribuim oamenilor statutul pe care il detin?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus