X
autostrada

Premieră în România, pe autostrada Sibiu-Pitești: Garduri ranforsate de 3 m, împotriva urșilor, ecoducte prin tuneluri

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a postat pe site, în dezbatere publică, un memoriu realizat de EPC Consultanţă de Mediu referitor la traseul viitoarei autostrăzi.

Conform memoriului, citat de Economica.net, autostrada Sibiu – Piteşti va avea garduri ranforsate de trei metri înălţime, astfel încât mamifere mari precum urşi şi cerbi să nu pătrundă pe calea de rulare. De asemenea, vor fi construite trei ecoducte, unul perpendicular pe un tunel.

Documentul a fost postat pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, care a anunţat că aşteaptă observaţii din partea publicului.

tunel_61108300

În total, opt noduri rutiere, 70 de poduri, 57 de viaducte, nouă tuneluri şi trei ecoducte vor fi construite. Conform documentelor, un ecoduct s-ar suprapune cu unul dintre tuneluri.

Întrebat cum se explică suprapunerea ecoductului cu tunel, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a explicat că ecoductul va fi perpendicular pe tunel şi nu în interiorul acestuia.

De asemenea, şeful firmei care a realizat memoriul a explicat la rândul său că localizarea celor trei ecoducte “nu este bătută în cuie”.

Doctorul ecolog Marius Costin Nistorescu, director general al EPC Consultanţă de Mediu, a mai spus că datele proiectului la care lucrează împreună cu noua direcţie de Proiectare din cadrul CNAIR pot fi modifcate, pe măsură ce apar elemente şi cerinţe noi, inclusiv de la JASPERS şi Apele Române.

În memoriul de 120 de pagini sunt propuse mai multe măsuri pentru protejarea animalelor identificate pe traseul autostrăzii Sibiu – Piteşti.

tunel1_99841000

EPC Consultanţă de Mediu a câştigat anul trecut licitaţia organizată de CNAIR pentru “servicii privind evaluarea impactului asupra mediului, realizarea evaluarii adecvate şi obţinerea acordului de mediu pentru proiectul Autostrada Sibiu-Piteşti”, cu suma de 132.500 lei.

Acordul de Mediu este necesar pentru emiterea Autorizaţiei de Construire.

Clipboard01

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Robert

  Garduri la ce?????? Punem pariu ca si peste 20 de ani o sa citim ex acest gen de stire??? Proiecte garduri. .premiere…etc. autostrada…niciodata!!! Si atentie..ind partidele care sint…sau vor fii la conducere

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ioan

  asemenea garduri de protectie trebuie construite in cazul in care se construieste in apropierea zonelor rezidentiale pt a reduce indeosebi poluarea fonica pt rezidenti. La padure, pt a opri in majoritatea cazurilor animalele mari (urs/cerb/mistret) este suficient sa construiesti garduri cu stalpi din lemn si plasa zincata cu gauri cu Ø 100x100mm. Trebuie stiut din timp unde sunt zonele de tranzit. Rar se intampla ca pasarile sa intre in timpul zborului in impact cu o masina/T.I.R. etc.
  Pasarele supraterane inverzite pt ca animalele sa poate tranzita in siguranta.
  Costurile ar fi rezonabile, eficienta ridicata iar controlul de catre padurarul/ocolul silvic responsabil sa fie asigurat pt a putea fi reparat la scurt timp de la constatare.
  Cu asemenea garduri te poti bucura si de natura, altfel e doar inca un motiv de sifonarea banului public fara nici o noima.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionica

  Oricum , autostrada pazita cu firma de paza si protectie , cum este Sibiu Deva , nu am mai vazut nicaieri in lume ! Autostrazile sunt supravegheate cu camere de luat vederi nu cu 2 paznici intr-o masina care circula ILEGAL pe banda de urgenta !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact