X
Codruta Laura Kovesi, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, participa la o conferinta de presa in cadrul unei intalniri care are drept tema combaterea evaziunii fiscale, la Sibiu, joi, 25 noiembrie 2010.

Kovesi, cercetată disciplinar. Ar fi “dezonorat” profesia de procuror

Inspecţia Judiciară (IJ) a exercitat acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi Marius Constantin Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru săvârşirea unor abateri.

Potrivit unui comunicat de presă al IJ, în cazul lui Kovesi, una dintre abaterile disciplinare se referă la ‘manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, constând în aceea că, în cadrul unei şedinţe de lucru, a avut manifestări de natură a aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale a magistraţilor procurori, precum şi prestigiului justiţiei, împrejurări identificate în înregistrările audio apărute în spaţiul media la data de 18 iunie 2017, anunță Agerpres.

Procurorul-șef al DNA este acuzată și că s-a purtat neconform cu colegii săi. “Kovesi a folosit faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat, de natură a genera în rândul opiniei publice un sentiment de indignare şi a unui dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor supremaţiei Constituţiei şi a legilor, precum şi a imparţialităţii procurorilor”, precizează comunicatul IJ.

IJ invocă şi “nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”, constând în aceea că “a încălcat cu ştiinţă dispoziţiile art. 7 lit. b din Regulamentul de ordine interioară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr.1643/C din 15.05.2015, publicat în Monitorul Oficial al României nr.350 din 21.05.2015, care se referă la atribuţiile procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi prevede că acesta: “urmăreşte repartizarea cauzelor sau, după caz, repartizează cauze în raport cu criterii obiective precum specializarea şi pregătirea procurorului, volumul de activitate, complexitatea şi operativitatea soluţionării cauzelor, conflictele de interese sau incompatibilităţile în exercitarea funcţiei”, prin desemnarea în calitate de procuror de caz a unui magistrat care se află într-o vădită stare de incompatibilitate, mai arată comunicatul menţionat.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un sibian mandru

  Jos labele de pe dna Kovesi, este printre putinii care lupta pentru inlaturarea acestei puteri ilegitime bazata pe votul stramb al poporului! Uniti-va, dla Barna, dle Ciolos, dle Iohannis si dna Codruta si schimbati odata aceasta guvernare nedemocratica cu una cu viziune occidentala, pana nu e prea tarziu! Democratie inseamna sa stii cu cine sa votezi, nu sa pui stampila cum vrei tu!!! Sibienii mandri va sustin!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   #Ajunge cu pesede

   Troll much?

   No, nu-i bai spre deosebire de pesedei care sunt condusi de daddy in tot ceea ce gandesc si consuma/mananca, noi nu actionam pentru ca d-na Kovesi e la DNA ci pentru ca ne-am dori o tara fara comunisti.
   Din pacate eliminarea ei de la DNA probabil ca e o chestiune de timp, dar asta nu-l spala pe dracnea de comunist tradator ce e!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  D.C

  DACA O ROMANCA SAU ROMAN ISI FACE SERVICUL CONSCIINCIOS CUM E ACEASTA DOAMNA LAURA SE CAUTA SA O INLATURE CU FEL SI FELDE MINJLOACE NE SANATOASE.NOI SIBIENII VA SUSTNEM DOAMNA LAURA. DC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact