X
autobuz Tursib

Lecție de viață. Unde se poate ajunge de la o altercație în traficul sibian

Dacă v-ați aflat vreodată în situația în care simțiți că vă cedează nervii în trafic sau sunteți pe punctul de face un lucru nesăbuit, iată mai jos o situație petrecută în Sibiu care ilustrează foarte bine ce urmări pot exista.

P. T. are 46 de ani și este șofer al companiei de transport în comun Tursib de mai bine de trei ani. Are o vechime de aproape 23 de ani în ”șoferie” și nu înregistrase nici un fel de incident la volan. Până în data de 8 august 2016.

”Era ora 11 și ceva. Mergeam pe Calea Dumbrăvii și înainte de sediul Tribunalului, pe partea dreaptă este o stație. Eu am oprit pentru călători și când ieșeam din stație, cu semnalizarea pusă, văd cum vine cu viteză un BMW care mă depășește peste linia dublă continuă, apoi mă claxonează. Nu a fost o problemă, nu am luat în seamă, mai văzusem situații de genul în trafic. Însă 50 de metri mai în față BMW-ul respectiv îmi frânează brusc în fața autobuzului. Frânez și el la fel, iar în autobuz unii oameni cad, alții se lovesc și mai toți încep să strige la mine. Vreo doi m-au și înjurat. Reacția oamenilor a fost înainte să vadă mașina oprită în fața autobuzului și să înțeleagă de ce am frânat eu. Am pornit apoi și până la sensul giratoriu de la intersecție cu Mihai Viteazu de trei ori s-a repetat situația, șoferul cu BMW-ul îmi frâna brusc în față. După sensul giratoriu, unde trebuia să fac dreapta pe Calea Cisnădiei, l-am ajuns din urmă, am deschis ușa și am strigat la el”, a povestit pentru Turnul Sfatului șoferul de autobuz.

De aici lucrurile au degenerat, așa cum nu de puține ori s-au văzut cazuri în trafic.

”Șoferul din BMW avea geamul deschis și cam un minut ne-am înjurat unul pe altul. El a coborât din mașină, m-am dat și eu jos la el și cum eram nervos l-am împins. El a făcut un pas, doi, în spate și s-a oprit în ușa de la mașină, înfundând tabla. În momentul acela eu aveam lângă bord o măturică din plastic cu coadă mică, din lemn, cu care mai făceam curat în autobuz. Are vreo 20 de centimetri. Am luat-o și l-am lovit peste umărul stâng, după care s-a făcut verde la semafor, m-am urcat și am plecat”.

Nici prin gând nu-i trecea lui P. T. că din acel moment viața lui avea să se schimbe.

”Credeam că asta a fost tot. M-am calmat și mi-am văzut de treabă. Câteva ore mai târziu, pe la 15:00, la sediul de pe Calea Dumbrăvii mă așteptau trei polițiști în civil care m-au arestat pe loc. Am fost reținut pentru 24 de ore. Celălalt șofer îmi făcuse plângere. Între timp el s-a dus la Poliție, apoi și-a scos certificat medico-legal pentru că l-am lovit. Și eu am fost lovit în umăr, însă nici prin gând nu mi-a trecut să mă duc să obțin certificat de la medic. Credeam că ne împăcăm și gata!”.

Dosarul a ajuns în instanță și este pe rolul Judecătoriei Sibiu. Șoferul BMW-ului cere daune morale, daune pentru reparația ușii la mașină și pentru zilele de spitalizare ce însumează aproximativ 9.000 de lei. P. T. nu și-a imaginat nicio clipă că se va ajunge până aici.

”Eu mi-am recunoscut vinovăția, îmi pare rău că mi-am pierdut cumpătul, au fost câteva secunde de nervi pe care le regret. Vreau doar să arăt instanței și oamenilor că am fost provocat, că nu sunt o fire violentă și că nu sunt singurul vinovat”.

Celălalt șofer, V. F., este procuror de meserie. Deși nu are nicio dovadă în acest sens, șoferul de autobuz crede că acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care mai mulți avocați au refuzat să-l reprezinte în instanță, el neavând avocat angajat. În plus, P. T. a contactat redacția ziarului Turnul Sfatului și a vrut să-și spună povestea în speranța că printre cititori se va regăsi și un martor la incident, care ar fi dispus să depună mărturie în fața judecătorului.

”Eu sunt un om simplu, n-am cunoștințe juridice, n-aveam de unde să știu că se poate ajunge până aici. După mintea mea, cred că domnul procuror, prin natura meseriei pe care o are, ar fi trebuit să încerce să aplaneze conflictul, nu să-l provoace”, a concluzionat P. T..

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, V. F. spune că nu vrea să comenteze în nici un fel declarațiile șoferului de autobuz, își dorește doar ca instanța să se pronunțe și tot incidentul să fie uitat. Cât privește martorii, acesta a specificat doar că unul dintre pasagerii din autobuz, fără nicio legătură cu vreuna din părți, s-a dus singur la Poliție și a declarat cele întâmplate. Ulterior acesta a fost citat ca martor în proces.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

52 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionica

  Se practica in Sibiu franatul brusc , ca pedeapsa ! Daca politistii ar instala camere in tot orasul s-ar putea face ordine ! Probabil sunt putini si nu pot sa patruleze in tot orasul . Camerele ar rezolva totul . Ar putea sa trimita amenzile in plic , acasa, cum este in Germania !

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  stare de fapt

  Pai daca e porcuror nici nu trebuie sa se mai agite bietul sofer de autobuz pt ca e o cauza pierduta. Astia mai nou se cred dumnezei pe pamant si comportamentul specimenului nu e singular. 80% din procurori au acest tip de atitudine in civil.
  Se cred detinatorii adevarului suprem, mult peste judecatori.
  foarte multi dintre ei, nulitati, cu numeroase tentative esuate de a accede in corpul judecatorilor, plini de frustrari si complexe.
  Asa arata tabloul procurorului azi, nu doar in Sibiu.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  filip

  @Ionica
  Foarte buna ideea dar ce te faci cu beneficele masuri PSD intre care eliminarea probelor video.
  As fi curios sa stiu care este parerea distinsului procuror implicat in acest scandal referitor la chestiunea probelor video.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andreea

  Nu e nevoie de camere de supraveghere in tot orasul….. unele statii se presupune ca sunt supravegheate video, mai peste tot pe blocuri sau pe cladirile private (magazine, banci, farmacii, etc.) exista deja camere care ar putea fi utile insa foarte utila ar putea fii o camera video de bord in fiecare autobuz. Asta l-ar ajuta mult ca proba pe soferul autobuzului.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ionica

   Camere video conectate la Politie ! Doi politisti pot sa stea pe fotolii , la caldura si sa vegheze asupra intregului oras !!! Bancherii nu dau amenzi , chiar daca camerele bancilor surprind un sofer care trece pe rosu :-) . Foarte utile ar fi camere in jurul scolilor , ca altfel nu vezi picior de politist !

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Nely

   Bordul e in interior, prostaciune! Nu exista nicaieri in lume autobuze dotate cu camere video pt. a filma traficul (desigur, in afara celor montate de soferi). Iar turcismele si belarusele sibiene au camere video ce ar putea filma in habitaclu, dar nu sunt pornite :(

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Zumz

    Dupa limbaj, Nely, pari a fi sofer. Dupa civilizatie, ar trebui sa fii somer. Desi, din cate vad, ai inteles ce am scris, ai tinut tu neaparat sa tragi o injuratura neaosa? Banuiesc ca SUA si Canada (ca sa dau doar 2 exemple) sunt “nicaieri in lume”…

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Nely

     Inunzi, zumzaila, saitul asta, tu fiind un fel de ctp (mai agramat dar la fel de agresiv si de nepriceput precum absconsul respectiv). N-am injurat, asta e parerea mea despre inundaci electronici. De SC Apa-Canal SA n-ai nici o litera de postat?

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  i

  Beeei, procuroru’ lu peste (si nu doar el)!
  In orice tara civilizata, soferii acorda prioritate mijloacelor de transport in comun cand aceastea ies din statie! Dar cand functia bate bunul simt, se ajunge si la asa ceva. Ar trebui ca pasagerii din acel autobuz sa se duca martori la proces. Ultima data cand am verificat legislatia, depasirea pe linia dubla continua si franatul fara motiv erau sanctionate.
  PS: Ce bmw ai de ti se indoaie usa de la o atingere? :))))))))))))

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Gruia

   La apropierea de o stație pentru mijloace de transport public de persoane prevazută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenția de a ieși, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordură este obligat să reducă viteza și, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Procuroru p-lii merita sa aive curul turtit de autobuz, atunci sa vedem cine-pe-cine ?!?

  Chestie premeditata: ai nevoie de o suma si cauzezi singur ceva din care poti suge (bani de la Tursib cazul de fata).

  Genul asta de provocari/manipulari se practica mai ales pe internet, diferite forumuri, ca cel provocat sa fie banat.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Totusi, numele mafiotului, pardon procurorului, care este?
  Stim ca presa nu poate ciripi, dar totusi cineva in vreun mesaj poate ne informeaza. Oricu prea multi nu sunt, initialele avem deja …

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  Nu-i iau apararea soferului pentru ca problemele in trafic nu se rezolva cu coada de la matura, ci cu un apel la 112. DAR cat de limitati sunt unii care-si imagineaza ca problema lor cu soferul de autobuz se rezolva printr-o frana in fata autobuzului? Daca in autobuz era o mama cu un bebelus in brate si-l scapa pe jos din cauza franarii? Mai mergea haiducu din bmw sa-si scoata certificat medico-legal? Astia cu franatul in fata autobuzului ar trebui sa ramana fara carnet. Pe viata.
  Cu astfel de personaje, ca procurorul dar si alte exemple dubioase, Romania e, din pacate, in moarte clinica si nu sper ca-si revine curand. Poate daca pleaca din tara toti oamenii calumea si raman doar aia care sa se omoare intre ei pana nu mai ramane niciunul. Dupa care, se poate repopula tara.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dorel

  Lasa ca nici cu soferii de autobuz nu mi-e rusine. Ia intrebati-l pe domnul Marton de la Tursib cu se conduce prin sensul giratoriu. cum acorda prioritate la intrarea si iesirea din giratoriu.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  FFF

  “Ionut VL” sibienii sunt muncitori, nu săraci. Iar despre tine nu prea am ce sa spun, având in vedere Greșelile gramaticale din scurtul și secul comentariu – îmi dau seama cum gândești (exact cum ai scris:))))
  PS: BMW-ul tău cred ca este din 2001 (nu te poți considera bogat cu hârburi)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  cum il cheama pe procuror?
  daca stirea e pentru public,in ziar,aveti curaj domnilor de la turnul sfatului
  si procuror si cu bmw?pe banii statului…………………..

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CR51

  Gata gloata furioasa, haideti cu furcile si sa dam foc…dar pana la urma lucrurile sunt spuse din punctul de vedere al agresorului… Oare chiar asa sa fi stat lucrurile si soferul sa fie o biata victima.. ?

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bogdi

  Ionuț VL… Ai un sicriu de mașină și acu te dai măreț? Bani de combustibil nu mai ai pentru că a trebuit să plătești impozitul.
  Păi mai bogatule… Lasă că noi ăștia săracii putem conduce și alte mărci de mașini.
  Tu ești exemplu perfect de cocalar cu bemeveu.

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cititor

  Sa se gândească bine șoferul, daca nu cumva a mințit în toată povestea. Îi știm pe șoferii de la Tursib care toată ziua stau cu mobilul la ureche și conduc precum poienarii. Am sesizat tursibul prin mail că mama mea în vârstă de 80 ani a fost doborâtă și lovită de manevră unui șofer cretin și nici macar nu se au sinchisit să își ceară scuze . Darămite să îi fi trimis tursibul un buchet de flori cu scuzele de rigoare.
  Iar tovarășul șofer smiorcăială, are noroc mare că el. procuror nu se a lăsat provocat. E sportiv și de ii trosnea una…îl muta cu tot cu autobuz pe smiorcăială mincinosul. In rest, dl. F B, e un om de caracter și un procuror onest , corect și inteligent.

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John Doe

  Cititor … linisteste-te … Mai VF mare scula de procuror ce esti … Nu ti-e rusine??? … Dupa ce ca ai facut scula mare in trafic … Tipic pentru astfel de derbedei … Il mai dai si in judecata si ii ceri 9000 lei??? … Ia vezi-ti tu de treaba si fa pe procuroru in continuare …

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A.P

  Sunt coleg cu șoferi din cadru Tursib,nu știu dacă cineva poate înțelege prin ce trece acest om, faptul că toți șoferii sunt expuși in fiecare zi când urcă la volanul autobuzelor,LA UN DOSAR PENAL doar pentru simplu fapt că îți cade cineva in autobuz legiuitorul te premiază din start cu dosar penal,…in astfel de situații cu a procedat acel domn procuror depășind pe linia continua și punând frana în fața autobuzului,cum credeți că șoferul autobuzului a reacționat văzând că oamenii cad că popicele in interiorul…
  Băgăm un șofer în pușcărie doar așa că celălalt este procuror și face uz de funcție…așa se face dreptate în Romania…
  Fac apel la călătorii din acel autobuz care au văzut incidentul sa ne ajute cu informații referitoare la caz ,că sa terminam cu așa zisi răufăcători…toată stima pentru adevărații Procurorii..!

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  florin

  va dati sema pe ce maini bune suntem daca un procuror isi prinde mintea sa sicaneze soferi in trafic si apoi sa se razbune pe ei. imparte asta drepteatea cum vrea pula lui sau cum ii este interesul.

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andra

  Va rog să ne spuneți și numele părților participante la altercatia, așa de dragul urmăririi rezoluției in instanță. Sau nu sunteți atât de “imparțiali” ca și în alte cazuri in care aproape că urmează să publicați și adresele de domiciliu. Poate suntem interesați de cursul dosarului în instanță așa de “amorul artei”.

 31. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Decebal

  Felicitări Turnu Sfatului,pentru faptul că expuneți in mod real și necazurile unor Oamenii, probabil veți fi constrânși sau amenințați că expuneți Adevăruri,eu că și cititor și cetățean al acestui oraș Va mulțumesc și vă doresc incontinuare sa aveți putere să ne țineți la curent cu adevăruri…Felicitari

 32. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  “procurorul” are un nume…in afara de VF…sau va e si voua frica??? nu inteleg de ce sa fie soferul de la Tursib arestat??? au fost multe fapre infinit mai grave si n-a fost arestat nimeni…in plus “procurorul” in mod clar a provocat!!! Tursib-ul ar trebui sa-si protejeze soferul, sa-I angajeze un avocet adevarat…sa aflam tot adevarul…si dupa aia sa “uitam tot” asa cum vrea “procurorul”…

 33. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  probabil a fost primul caz “rezolvat” de “procuror”…cata lipsa de discernamant si de elementar autocontrol!!! si cand te gandesti ca de la “procurorii” astia cu BMW-uri de VL asteptam noi sa faca dreptate!!! jalnic!!!

 34. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dinu

  Dom’ procuror comite o ilegalitate pentru care in Germania sau alta tara civilizata ar fi ramas fara permis. Apoi pentru ca in calitate aparator al legii a comis acest scandal de tip interlop era si sanctionat disciplinar. In romulania cere despagubiri…

 35. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Je

  Bmw-isti care se cred buricul pamantului! Deseori sunt mai indisciplinati ca altii ! Pacat ca nu am fost de fata ca veneam martor ptr soferul autobuzului si sa se termine odata cu tarasenia smecherului.

 36. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Z

  Soferii tursib sunt cei mai varza. Ii intrec si pe cei ratb. Ei semnalizeaza si trag de volan direct. Ca vor, ca nu vor, tot sunt obligati sa se asigure cand ies din statie, mai alea ca autobuzele au punct mort mai mare decat un autoturism mic. Pe ei nu ii intereseaza ca esti in punctul mort ca atat au retinut din legislatie: eu am prioritate deci ma doare in cot. Prostimea nu va intelege asta niciodata, prostimea a vazut “abuz de putere” si gata. Si ne mai intrebam de ce tara se duce dracu cand 90% din populatie foloseste cuvinte si expresii a caror sens nu im inteleg…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact