X
26852941_1633921863313647_1588060392_o

Summitul EU la Sibiu. ”Toate sălile sunt deja identificate”

27 de lideri europeni, 36 de delegații, 24 de limbi vorbite, 400 de invitați de rang înalt, 800 de jurnaliști. Acestea sunt o parte din cifrele Summit-ul UE din 9 mai 2019, care se va desfășura în Sibiu. Prezent în oraș și după ce s-a întâlnit cu oficialitățile locale, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat că Sibiul este pregătit de eveniment. ”În principiu avem soluții la orice posibil impediment care ar putea apărea. Astăzi am identificat numai soluții și cred că Sibiul are posibilitatea de a organiza acest summit și Guvernul României sprijină această organizare, pentru că interesul nostru este de a avea aici un summit de succes. Repet, dincolo de Sibiu, acest summit este organizat în România și este responsabilitatea României de a-l organiza. Vom găsi împreună toate soluțiile și nu am identificat până acum niciun element care ar putea să reprezinte un motiv de îngrijorare încât să afecteze organizarea summit-ului”, a declarat Victor Negrescu.

Deși s-a vorbit de faptul că Sibiu nu dispune de suficiente locații pentru un astfel de eveniment, ministrul este foarte optimist. ”Am identificat sălile, am identificat cum ne organizăm, reuniunile informale… Toate sălile sunt deja identificate. Pot să vă comunic că avem identificată infrastructura necesară organizării summit-ului și că vom depune eforturi de a ameliora acolo unde există anumite sincope”, spune Negrescu.

Universitatea „Lucian Blaga” a organizat astăzi conferința „Președinția României la Consiliul Uniunii Europene – perspective și oportunități”, la care a participat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. Evenimentul a făcut parte din programul „Caravana Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, prin intermediul căruia Ministerul Afacerilor Externe promovează mandatul pe care țara noastră îl va deține, în premieră, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019. Evenimentul a fost găzduit de fosta sală a Senatului ULBS, iar gazde pentru ministru au fost prorectorul ULBS, Prof. univ. dr. Livia Ilie, Conf. univ. dr. Eduard Stoica și conf. univ. dr. Silviu Nate.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  George Soros din Orlat

  Salile au fost identificate, dar nu se exemplifica niciuna. Mare oras! Oare K.ontiki e printre ele? Cam asta ar fi de nivelul Sibiului.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Rezistent duios

  Summitul se va organiza pe viitorul stadion de 65.000 locuri intitulat “Reveline Arena” in cinstea marii multinationale sibiene.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  …speram ca invitatii sa faca si un tur al orasului cu autobuzele Tursib-ului…atunci se vor convinge ce pregatiti suntem, macar la acest capitol…fatada e vopsita dar in spate totul e putred…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact