Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

La nea Gigi, în târg. Cei mai buni mici din Sibiu

La nea Gigi, în târg. Cei mai buni mici din Sibiu

Nea Gigi din târgul Obor este un fel de legendă locală. Mi s-a întâmplat, în ultimii ani, în cele mai neașteptate împrejurări să aud câte o referință la nea Gigi. Că face cei mai buni mici din țară. Că vin oameni din tot județul să mănânce la el. Că e un fel de tipul cu coastele incredibile la cuptor din ”House of Cards”. Și multe altele. Ca să înțeleagă toată lumea, cine a mâncat la nea Gigi vorbește despre el cum se mai laudă unii că merg la Kontiki sau la Prima.

La nea Gigi ajungi dacă faci prima la dreapta după benzinărie, cum treci podul spre Mediaș. Unde termină asfaltul și încep gropile, intri la stânga și vezi niște mese insalubre împrăștiate prin parcare. Acolo e! O să îți dai seama că ai ajuns după coada de lângă grătar. Fără glumă, într-o zi rece de sfârșit de săptămână, cu ploaie mocănească și ceață ușoară, oameni de toate vârstele și toate mediile sociale stau în picioare la coadă la mici.

E aproape suprarealist. Mergi mai întâi să plătești, într-o gheretă din PVC. Am aflat pe urmă, din povești la masă, că la casierie e una din cele două fiice a lui nea Gigi. Ori ”aia mică”, ori ”Iubi”. I se spune ”Iubi” pentru că așa întâmpină fiecare client: ”Iubi, ce-ți dau?”. Indiferent ce alegi, primești bon. Aproape nimeni nu-l ia, nici nu contează, femeia dă bon de casă oricui, fără excepție.

nea gigi 1

Prețurile sunt derizorii în comparație cu centrul Sibiului. 3 lei micul. Și micul nu e deloc mic. Mai găsești cârnați, carne de oaie ținută la marinat, cotlete, acum… în funcție și de ce are nea Gigi în ziua respectivă, nu e chiar bătut în cuie. Cum scrie în ”Cartea neoficială dar autentică a micului”, primești un carton, un polonic de muștar cu hrean din găleată și un codru de pită de casă. Apoi te pui la coadă. Care nici ea nu-i foarte riguroasă. Adică, poate ție-ți plac micii mai bine făcuți, ori mai cruzi, iar cel din fața ta așteaptă unii potriviți. Atunci, regulamentul spune că ai întâietate. Te servește nea Gigi, care de fiecare dată, dar absolut de fiecare dată îmbracă un halat alb imaculat. Omul chiar are respect pentru clienți.

Așa. După ce-ți primești porția, te retragi. Un vrei, oricum ești într-o parcare neasfaltată, înconjurat de mașini ale samsarilor, cauciucuri de iarnă/vară și stai în aer liber. Te pui unde găsești loc liber, fără să faci nazuri, oricum nimănui nu-i pasă de mofturile tale. Toți sunt preocupați să mănânce. Și să vedeți cum se mănâncă la nea Gigi. Cu poftă! Cu pasiune! Cu sclipirea aia în ochii bulbucați când muști din micul dat prin muștar.

nea gigi 2

Zice cineva mai priceput, îmbrăcat la cămașă albă și cravată, de peste masă: ”Ăștia sunt singurii mici pe care i-am mâncat vreodată și pe urmă nu-mi vin înapoi. Nu au pic de bicarbonat, nu se umflă, carnea e foarte bine amestecată, se simte doar gustul. Nea Gigi numai asta face de pe vremea lui Ceaușescu. Și-o face atât de bine că nici măcar nu vinde carne tocată la oricine. Trebuie să te cunoască înainte!”.

Știți ce sentiment am trăit în timp ce mâncam în ploaie, înconjurat de oameni de toate felurile ce îmbucau de pe mese scorojite? Ca în copilărie, când te pui la masă cu toți prietenii, frații, verișorii sau vecinii, și toată lumea înfulecă de parcă e ultima masă din viață. Numai obraji umflați vezi și sunete de d-alea: Îmmmmmhhhh… Bă, bun îi! Oooooohhhh… Ahmmmmm….

20180112_104852_1515757149066

Cu 15-20 de lei, maxim, mănânci și bei la nea Gigi de musai pe urmă stai o oră pe spate să digeri somnoros. Bine, 20 de lei e mult, trebuie să fii cel puțin cât Horia Brenciu sau Răzvan Pop să te saturi din atât. Lăsând gluma la o parte, dacă ai făcut vreodată grătar la viața ta sau dacă ai cea mai mică idee despre cum trebuie să fie o bucată de carne prăjită pe grătar, atunci o să revii la nea Gigi. E o experiență epică!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

19 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetatean Scarbit!

Acum 6 ani

Singura data in viata mea cand am facut bube la gura a fost cand am mancat mici acolo in timp ce maidanezii ( viitoarea materie prima pentru mici?!?!!) se plimbau printre mesele murdare. Totul e jegos acolo!!! Nu stiu ce pune in ei dar cainii sunt mereu altii pe acolo, de ce oare????
Raspunde

Ioana Broscatan

Acum 6 ani

Nea Gigi face carnea de mici dupa reteta originala Ioneda! De la sibieni pentru sibieni!!!
Raspunde

Vasilica

Acum 6 ani

cei mai buni mici din Sibiu, in cel mai insalubru loc din Sibiu. Acum, ****, alegeti in functie de ce prioritati aveti.
Raspunde

Oniga

Acum 6 ani

Sa fim seriosi cu: "cei mai buni mici"... sunt buni fiindca ti foame si sunt calzi si sarati...
Raspunde

Valioshka

Acum 6 ani

Daca nu va grăbiți o sa va spun o poveste scurta.In zonă fiind și eu am luat critiva mici gustoși dar în timp ce mincam mi-a a trecut prin cap ( flămînd fiind) sa iau și la pachet citiva .Acasă după aproximativ 2 ore desfacind pachetul ce sa vezi? Micii erau atît de slinoși cu o culoare albicioasa de parcă au fost trecuți prin borcanul cu untura groasa.Acum mă intreb oare ce conțin acești mici in afara de faptul că sunt făcuți in cada de baie,ca pe vremea lui Ceaușescu.??ATENTIE LA CE MINCATI SI DE LA CINE...Draga Domnule Turnulsfatului faceți reclama pe burtica noastră..!
Raspunde

alain

Acum 5 ani

micii sunt din carne de oaie, iar chestia aia alba era SEU de oaie. daca nu ai habar nu mai vorbi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alin Stancu

Acum 6 ani

Cei mai buni mici din România!! Va înșelați amarnic. Poate cei mai buni pe plan local. Dacă vreți mici adevărați îl căutați pe Sbuciumelea din Pianu de sus, și veți manca natural și gustos, produse făcute după rețete vechi pe care le au în casa de 100 ani
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Apoi daca-i asa, trebe bagat neaparat in programul cu capitala aia gastronomica. Ca de atita timp o ajuns traditie si locatia e tipic romaneasca.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bucurestean bogat si mandru

Acum 6 ani

Adevaratul nivel al sibienilor si al Sibiului! Mici ordinari mancati in noroi, ciorba de burta mancata in cele mai jegoase locuri. Fiti mandri, nespalatilor!
Raspunde

pofticiosul

Acum 6 ani

Mai du-te ma in Ferentariul tau! Ingamfatule! la Buicresti manci numai fastfood ca n-ai timp de gatit! iar vara te dai in vant dupa telemeaua de Sibiu! Toata vara manci numai telemea cu rosii... Si acum vii sa te dai mare... Zattt!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sandy GJ

Acum 6 ani

Ce festival de teatru, de jazz, cultura si sindrofii de hipsteri! La nea Gigi, sibienii isi gasesc ratiunea de a fi si miezul vietii lor! Un mic, o ciorba de burta in mizerie si se pot intoarce la batut neveste, omorat frati, violat copii si omorat caini! Va iubesc, sibieni!
Raspunde

sibianul

Acum 6 ani

Uite cine vorbeste! un refugiat idin fundul Gorjului!
Raspunde

Rafila Cuntan

Acum 6 ani

Sibienii protesteaza impotriva refuzului primariei si mai marilor orasului de a instala dozatoare de ciorba de burta in zone cheie din oras si in centru!
Raspunde

sibianul

Acum 6 ani

Mai du-te si tu la bucatarie, aiurito!
Raspunde

Niko Leta

Acum 6 ani

baa voi nu stiti ce e bun si unde gasiti cei mai buni mici din Sighi !?! la Capa in Turnisor se fac cei mai buni mici ce ati mancat voi vreo data !! pe bune ... veniti si incercati - o sa va convingeti ...first class !!
Raspunde

pofticiosul

Acum 6 ani

Si la carmangeria de pe Iorga se gaseste carne buna de mici. Pe lamga asta, o sunca neafumatata super si crenvursti de vita...
Raspunde

fecioara

Acum 6 ani

duminica DSV mananca mici la nea Gigi?intreb pt un prieten.
Raspunde

McD

Acum 6 ani

Nici gratis nu as manca in cotetul ala...pardon in cotet e mai curat...se numeste unitate de alimentatie publica??...daca e asa cunoscut si are multi clienti, nu a putut in peste 20 de ani de cand activeaza sa-si deschida un mic spatiu intr-un imobil unde sa-si serveasca in mod curat si civilizat clientii??...oamenii sunt vinovati ca accepta astfel de conditii si merg in continuare acolo!!Mai bine lipsa!...am uitat... de obicei ne spuneati cat plateati pentru fiecare meniu comandat, sa inteleg ca aici contra reclamei pozitive ati primit totul moca...ceva bauturi de casa??
Raspunde

un grup de turisti din Valcea

Acum 6 ani

adevaratul nivel al recenziilor Turnul Sfatului - nea Gigi care ruleaza mici pe pieptu-i paros.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus