Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Interviu cu noile transferuri ale FC Hermannstadt: La ultimele meciuri veneau 50-100 de oameni în tribune. La Sibiu e altceva!

Interviu cu noile transferuri ale FC Hermannstadt: La ultimele meciuri veneau 50-100 de oameni în tribune. La Sibiu e altceva!

Lotul echipei de fotbal FC Hermannstadt s-a reunit săptămâna trecută, principalele noutăți cu care vrem să promovăm în Liga 1 fiind Olivian Surugiu și Alexandru Coman.

Alexandru Coman vine din București. A jucat pe la Rapid, Juventus și FC Voluntari, dar și în străinătate, la Ethnikos Achna din Cipru.

coman fc hermannstadt

Rep.: Care e prima impresie? Cum simți Sibiul?

A. C.: E prima oară când ajung la Sibiu. Ieri am venit (cu o zi înainte de reunire n. r.) în oraș, încă nu știu cum să-l iau.

Rep.: Sigur e mai liniștit față de București.

A. C.: Da, asta e clar! E multă liniște și sper ca asta să mă ajute foarte mult. Eu în doresc să mă pregătesc foarte bine și apoi să joc. Vreau să promovăm în Liga 1, acesta este obiectivul nostru și pentru asta am venit.

Rep.: Simți că ai dat Capitala pe un orășel mic, de provincie?

A. C.:  Nu, nici vorbă. Sincer, încă n-am avut timp să văd orașul, am ieșit puțin doar în zona unde voi locui, unde am apartamentul, și e ok la prima vedere.

Rep.: Unde stai?

A. C.:  În Avantgarden. Eu sunt mulțumit și nu văd transferul la FC Hermannstadt ca pe un pas înapoi. E doar puțină agitație acum, în perioada aceasta de pauză. La fel, agitație este și în București, ceea ce nu te ajută deloc în viața sportivă. Eu cred că trebuie să fii cât mai liniștit, să te odihnești, să te concentrezi pe ce ai de făcut și să încerci să joci cât mai bine.

Rep.: Ai văzut vreun meci al echipei înainte să te transferi aici? Ce știai despre FC Hermannstadt?

A. C.:  Da, am urmărit câteva meciuri, cunosc câțiva jucători de aici, am fost coleg cu unii dintre ei în trecut. M-am uitat la meciurile care au fost transmise la TV. După prima discuție cu conducerea clubului, când am aflat că mă doresc aici, am început să fiu mai atent, să caut câte ceva pe internet. Am văzut că este un proiect serios, pe termen lung, că grupul este foarte unit, echipa joacă bine, iar toate acestea se reflectă în rezultatele obținute până acum. Am avut numai argumente pozitive să vin aici.

Rep.: Chiar dacă ai jucat în Liga 1 și acum vii în Liga 2 simți că e un pas înainte în cariera ta?

A. C.:  Clar este un pas înainte. Am venit la o echipă cu pretenții, care se bate la promovare, este pe podium, toată lumea implicată în activitatea clubului își dorește cu adevărat promovarea. Asta se vede și din condițiile pe care le oferă, lotul foarte calitativ. Eu clar văd sosirea mea la Sibiu ca pe un pas înainte. Niciodată nu se știe unde este bine și unde este rău. Sper să-mi fie cât mai bine la Sibiu și să ajungem unde ne dorim cu toții.

Rep.: Ai văzut stadionul, baza… ce impresia ți-au făcut?

A. C.:  Foarte puțin am văzut, doar vestiarele și zona de antrenament.

Rep.: Acum, hai să fim sinceri, nu-s cele mai mdoerne din România, dimpotrivă…

A. C.:  Așa este, dar am înțeles că stadionul va intra în modernizare în perioada următoare, se fac investiții, asta este foarte bine pentru oraș în primul rând, nu neapărat pentru noi. Este bine pentru oamenii care vin la stadion că au condiții bune.

Rep.: Cam cu câți oameni la meci ești obișnuit, în medie, în ultimul an?

A. C.:  La ultimele meciuri veneau 50-100 de oameni în tribune. Știu că la Sibiu e altceva, sunt mii de oameni care vin să susțină echipa la fiecare meci acasă. Sunt obișnuit, am mai jucat în meciuri importante, am jucat pe stadioane pline și chiar îmi doresc să vină cât mai mulți sibieni la meci, să ne susțină și să ne bucurăm împreună. Acesta este cel mai frumos lucru ca fotbalist.

De partea cealaltă, Olivian Surugiu are 27 de ani și, la rândul lui, a acumulat ceva experiență în Liga I. Ultimele trei cluburi la care a jucat sunt Gaz Metan Mediaş, Pandurii Tg. Jiu și CSU Craiova, iar în trecut a mai jucat la UTA Arad și Petrolul Ploiești.

DCIM100MEDIADJI_0040.JPG

Rep.: Cum te simți la Sibiu? Care este prima impresie?

O. S.: Mă bucur că am ajuns la o echipă cu o imagine atât de bună ca FC Hermannstadt, o echipă care își dorește promovarea în Liga 1. Am înțeles că este un proiect foarte serios și sper să mă acomodez cât mai repede, să devin un om de bază în echipă. Vreau să reușim să promovăm.

Rep.: Cum e trecerea de la Mediaș la Sibiu? Simți că ai dat Liga 1 pe Liga a 2-a?

O. S.: Nu, este doar o etapă din viața mea. Nicio dată nu am considerat că este un pas înapoi, eu chiar mă bucur că am ajuns aici și sper să fac parte repede din echipă.

Rep.: Cum ți se par condițiile de la Sibiu, la prima vedere? Clar erau mai bune la Mediaș, nu?

O. S.: N-am eu treabă cu asta, eu mă gândesc doar la ce este în teren, să-mi fac treaba cât mai bine, nu mă interesează ce este în afara lui. Sper să mă acomodez cât mai repede și o să dau un randament bun.

Rep.: Ce mesaj ai pentru sibienii care vin la meciuri să vă susțină, poate sunt unii care te știu?

O. S.: Sper să joc foarte bine și să bucur lumea care vine la stadion. Sper să ne bucurăm toți de promovare.

„Am venit la o echipă care are şanse foarte mari să promoveze. Îmi doresc ca, din vară, să joc din nou în Liga 1. Colegii m-au primit foarte bine, sper să mă integrez foarte repede. Pe o parte dintre ei îi cunoşteam. Am mai jucat cu Alex Coman, Sabin Lupu, cu Andrei Hergheligiu la Universitatea… Cred că vom reuşi să ne impunem în lupta pentru promovare, vom termina pe primul loc, pentru că avem o echipă mult mai puternică decât celelalte oponente” - Olivian Surugiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pseudo fotbalisti

Acum 6 ani

Uitandu-ma la aceste fotografii, imi vin in minte fotografiile vazute intr-un muzeu al fotbalului de prin anii 1960... Par sa fie vai de capul lor, nici moaca nu-i ajuta, astia nu au alura de sportivi...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Brigada Dacii liberi

Acum 6 ani

În anul sfânt al centenarului poporului roman, trebuie numita echipa Fc Sibiu sau Fc Cindrelul Sibiu, nume românești nu ale străinilor care ne fura tara! Suntem romani ortodoxi nu străini păgâni!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ToTo

Acum 6 ani

Adevarul e ca numele echipei e la fel de lipsit de imaginație ca si jocul in zilele cele mai proaste . In rest, succes , eu oricum merg la baschet.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Babo

Acum 6 ani

Ortodoxia ii o religie straina importata din iudaism. Deci ? Ps: Dacii erau pagani mai putulica
Raspunde

Relu

Acum 6 ani

Tara ti-o fura cu virf si indesat PSD-ul, adica ROMANI.!!!!!!!!!!
Raspunde

Liv Ang

Acum 6 ani

Mai taceti ma...numa sifonati aiurea...Ce conteaza fotografia...ce conteaza numele echipei e din Sibiu si trebui sa ne mandrim cu ei, sa ii sustinem...Bravo lor ca au muncit si muncesc in continuare, habar n-aveti ce inseamna sa joci la nivelul lor!
Raspunde

m

Acum 6 ani

asa Turnu Sfatului, de ce scrieti Capitala cu majuscula? de unde e chestia asta, e cumva nume propriu? e capitala si orasel mic e cisnadie sau rm valcea, sibiu e ori orasel ori oras mic, nu ambele :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus