X
tudose

Tudose îşi nuanţează declaraţia privind steagul secuiesc: Mă refeream la mandatele autorităţilor

Premierul Mihai Tudose a declarat luni, înainte de şedinţa CEx care poate decide soarta Cabinetului său, că declaraţia sa privind steagul secuiesc a fost greşit înţeleasă.

“Să nuanţez o declaraţie greşit înţeleasă. Îmi menţin poziţia că nu e negociabilă integritatea României, nu se poate vorbi de o bucată din România, când m-am referit la fluturatul pe steag. M-am referit la autorităţile statului care trebuie să aplice legea, la mandatul lor, nu să flutur pe nu ştiu cine”, a declarat Mihai Tudose, citat de Mediafax.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, referitor la declaraţia comună privind autonomia regională sau teritorială, autonomia locală şi cea culturală, semnată de liderii UDMR, PPMT ŞI PCM, că nu se pune problema unei astfel de autonomii şi toţi cei care vor flutura steagul secuiesc, vor flutura alături de steag.

„Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga băţul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, şi anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept că nu trebuie ignoraţi, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Mihai Tudose, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Ulterior, reacţii negative au venit atât din partea liderilor partidelor etniei maghiare, cât şi a unor politicieni de la Budapesta. Totodată, în semn de protest, emblema de pe Ambasada României la Budapesta a fost înlocuită, luni noaptea, cu steagul secuiesc.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    #Ajunge cu pesede

    Va flutura ce și unde vrea muschiu lor că pesede are nevoie de susținere pentru “reforme” așa că o să scoată concesiile pe masă!
    Iar în criză de soluții o să și federalizeze țara la nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact