Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Casa de Cultură a Sindicatelor, pregătită pentru deschidere. A primit un nume nou

Casa de Cultură a Sindicatelor, pregătită pentru deschidere. A primit un nume nou

Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu este pregătită de marea deschidere. Sălile au fost puse la punct, iar clădirea a primit și un nou nume: Centrul Cultural „Ion Besoiu”. În sala cea mare se vor relua spectacolele, iar cea mică va servi drept sală de cinema. Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor spune că totul este pregătit pentru marea deschidere, dar încă așteaptă aprobarea ISU.

De mai bine de doi ani de zile, Sala de Cultură a Sindicatelor Sibiu a fost închisă, în urma unui control ISU, la câteva săptămâni după incendiul din Clubul Colectiv din București. De atunci, s-au făcut mai multe demersuri pentru deschiderea sălii, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. În momentul de față, conducerea noului Centru Cultural „Ion Besoiu” spune că totul este pregătit pentru marea deschidere.

„Ce a ținut de noi, am făcut. Clădirea este pregătită pentru deschidere. S-au montat scaunele, am pus mocheta roșie pe jos, dar încă așteptăm. Nu avem niciun răspuns din partea ISU. Documentația este făcută, a declarat pentru Turnul Sfatului, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu,  Adriana Talmon-Gros.

Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere din partea ISU, însă până la momentul publicării acestui articol ISU nu a răspuns.

casa de cultura a sindicatelor (2)

În luna noiembrie a anului trecut, fix la doi ani de la închidere, directoarea Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu spunea că la începutul acestei luni ar avea loc marea deschidere. „Noi acum aproape un an, la sfârșitul lunii decembrie, am încheiat un contract de închiriere pentru cea mai mare parte a clădirii, firma contractată urmând să se ocupe de toate demersurile necesare pentru ca în sfârșit să putem redeschide. De-a lungul acestei perioade s-au făcut lucrări de mare amploare iar acum se fac demersurile pentru reautorizare, iar documentația a fost deja depusă la ISU. În cel mai scurt timp sala se va redeschide și veți vedea că este modernizată, arată cu totul altfel. De asemenea, pe lângă toate evenimentele culturale care își vor relua activitatea aici, atunci când nu vor fi spectacole se vor proiecta filme 3D în ambele săli, iar în sala mică va fi doar cinema. Ce a fost greu a trecut deja, iar în luna ianuarie a anului 2018 se va redeschide sala cu siguranță”, a declarat Adriana Talmon-Gros, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Noul nume al Casei de Cultură a Sindicatelor este Centrul Cultural „Ion Besoiu”, dat după actorul sibian care s-a stins din viață la 85 de ani. Imediat după moartea lui, directorul Teatrului Național „Radu Stanca”, Constantin Chiriac, a spus că va face tot ce-i stă în putință astfel încât clădirea să poarte numele actorului. „Sperăm ca prietenii cu care m-am întâlnit ieri să ducă, împreună cu noi, la bun sfârșit ideea ca spațiul Casei de Cultură a Sindicatelor să se transforme într-un centru cultural care să poarte numele lui Ion Besoiu. Noi, cu toții, îi dorim drum cu Lumină!”, declara la vremea aceea Chiriac.

Foto: Călin Ioan Spălnăcean

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Schwartz R.

Acum 6 ani

A fost un actor important , dar Sibiul l-a dat si pe George Calboreanu , un artist de mai mare anvergura scenica ... Normal ca un grandoman precum Chiriac s-a grabit sa sara cu propunerea ( pe genul lui ca om...) dar nu trebuie sa uitam cateva pete mari din biografia lui Besoiu : multi ani secretar de partid si director la Bulandra , calitate in care si-a turnat colegi la Securitate ( printre care Liviu Ciulei , Gina Patrichi , etc .) , a fost un actor privilegiat al regimului comunist , si-a trecut in cv o minciuna , ca a absolvit o academie de teatru si muzica din Sibiu ( nu a existat niciodata asa ceva ! ) , avea doar studii liceale dar fiind un tovaras de nadejde a partidului a tot promovat ... In aceeasi situatie a fost si fratele sau la Sibiu , Avram Besoiu , ba director , ba secretar de partid . Si pe Chiriac l-a prins revolutiunea ca secretar UTC la teatru ...
Raspunde

Io

Acum 6 ani

Securist se știa înainte de ,89
Raspunde

axxy

Acum 6 ani

asteptam comunicarea datei exacte la care se redeschide aceasta insitutie de cultura si, eventual, cu ce spectacol si de la ce ora. :)
Raspunde

baba

Acum 6 ani

O spoiala si nimic mai mult!. Bine ca au pus mocheta rosie. Si spatiul verde ce inconjoara cladirea? De cine tine? Interesant cum ajung persoane in functii fara sa aiba un dram de bun gust!
Raspunde

filip

Acum 6 ani

Nu o sa inteleg cum de Casa de Cultura a fost inchisa (si asta cu 3 zile inainte de debutul festivalului de jazz Mozaic - as spune clar rea-vointa) in timp ce sala de spectacole de la Casa Armatei a functionat bine-mersi, cu toate ca este amplasata la subsol si are o singura cale de acces?!?!
Raspunde

Zero

Acum 6 ani

Centrul cultural Ion Besoiu, la astfel de denumiri te mai intrebi si cum naiba suna... Avem noroc ca nu-l chema William Branza, Ramurel Pastrama, Geniloni Sfecla, Amorel Vatamescu :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus