Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Percheziții în Sibiu și alte șase județe, la sedii de firme și persoane  bănuite de evaziune fiscală

Percheziții în Sibiu și alte șase județe, la sedii de firme și persoane  bănuite de evaziune fiscală

Polițiștii din Olt efectuează 17 percheziții în București și în șase județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, se arată într-un comunicat al IGPR.

La data de 16 ianuarie, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 17 percheziții, în municipiul București și în județele Sibiu, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu și Ilfov.

Perchezițiile sunt efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

La acțiune participă peste 70 de polițiști din Olt, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov.

Potrivit polițiștilor, administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A..

Plățile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost tranzacționate ulterior către instițutii și unități administrativ-teritoriale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, persoanele depistat urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

el

Acum 6 ani

Daca nu dati nume, nu ajuta la nimik stirea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus