Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

„Mă gândesc la ea / Non-stop” sau 我在想她 made in China

„Mă gândesc la ea / Non-stop” sau 我在想她 made in China

Clădirea de pe Tribunei, devenită cunoscută odată cu mesajul „Mă gândesc la ea / Non-stop” și-a deschis ușa sibienilor și turiștilor. Din vara lui 2016, spațiul ar fi trebuit să găzduiască o bijuterie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar de câteva zile a luat forma unui magazin. Unul în care se vând de la produse de make-up și lacuri de unghii, până la cleme de prins haine. Pe scurt, chinezării. Motiv pentru care, poate ar fi mai redundant ca magazinul să fie redenumit în limba țării din care provine marfa: 我在想她.

De aproximativ două luni de zile, spațiul a început să prindă contur. De curând, dedesubt de cuvintele „Non-stop” a apărut un „orar de iarnă”. Scris cu marker negru pe o foaie albă. Conform acestuia, magazinul e deschis zilnic: de luni până vineri, între 09:00-18:00, sâmbătă între 12:00-18:00 și duminică de la 10:00 la 15:00.

Spațiul magazinului este mic, iar lucrurile par îngrămădite într-o dezordine aranjată. La prima impresie, înăuntru este călduț și nu miroase a nimic. De jur împrejur, aranjate pe rafturi sau chiar pe jos, găsești de la produse de machiaj, până la cleme de prins hainele și cutiuțe de cadouri. Pereții sunt zugrăviți în alb, dar sunt și vreo două porțiuni de cărămidă. Iar un calorifer electric servește drept sursă de încălzire.

ma gandesc la ea (1)

Proprietara magazinului spune că forma în care se află acum magazinul este de avarie. În aproximativ două săptămâni, speră să transforme locul într-un „magazin vintage, cu produse doar pentru ea”. Conform acesteia, bărbatul ce voia să facă aici o bijuterie „s-a speriat puțin pentru că era mai complicat cu spațiul. Eu l-am luat din iunie și, recent, am deschis. Am adus produsele pe care le aveam la Dragonul Roșu, la București, dar acolo am închis”, spune proprietara magazinului. S-a mutat la Sibiu și a adus produsele ce îi rămăseseră pe stoc. Acum, ar vrea să le vândă deoarece are banii blocați și nu mai poate avansa cu reamenajarea. Abia apoi, ar putea da un iz vintage locului. Însă, până să se întâmple acest lucru, la „Mă gândesc la ea” se vând de toate pentru toți, made in China.

Rămas pustiu din 2007, spațiul comercial de pe strada Tribunei, de la nr. 13, a devenit celebru în întreaga țară după ce, în 2008, un artist bucureștean a scris „Mă gândesc la ea” pe frontispiciu și „Non stop” pe ușă. Aflat în proprietatea Statului Român și concesionat societății Urbana (societate al cărei unic acționar este Consiliul local Sibiu și al cărei obiect de activitate este administrarea spațiilor orașului cu altă destinație decât cea de locuință), spațiul comercial a fost licitat de mai multe ori până când, în vara lui 2016 a fost închiriat de un bijutier. „Am venit, m-am uitat, am văzut că toată lumea face poze şi am zis că e o idee bună. Am vrut neapărat acest spațiu pentru că se potrivește foarte bine cu afacerea mea. Nu o să modific fațada, poate doar o să dau cu puțină vopsea“, povestea, pentru Turnul Sfatului, la vremea aceea, bijutierul care intenționa să își amenajeze aici atelierul.

În octombrie a anului trecut, Mircea Ovidiu, directorul SC Urbana SA declara pentru Turnul Sfatului că lucrările de amenajare ale atelierului au fost întrerupte de o altă persoană, care deține și alte spații în clădirea de pe strada Tribunei, de la nr. 13. „Cel care a închiriat spațiul a fost inclusiv amenințat de către o persoană fizică. Aceasta din urmă spunea că acel spațiu este al lui și intenționează să îl demoleze pentru a face acces către clădirea din spate. Este vorba de un abuz”, arăta Mircea Ovidiu. Reprezentanții societății au verificat registrele Cărții Funciare și au descoperit că, între timp, respectivul spațiu comercial a fost scos din proprietatea Statului Român. „Vom merge pe calea Justiției și vom recupera acest spațiu, nu am dubii“, declara directorul SC Urbana, pentru Turnul Sfatului, în octombrie.

Citește și: Mă gândesc la ea/Non-stop va avea program de lucru

Au furat „mă gândesc la ea / non stop”. Cu spațiu comercial cu tot

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Ocus pocus

Acum 6 ani

Dar cine e proprietar acum on CF vad ca nu ne spuneți, nu cred că mai e la Urbana
Raspunde

P

Acum 6 ani

"ar fi mai redundant" ?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus