Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

VIDEO. Drumul spre Păltiniș este deschis

VIDEO. Drumul spre Păltiniș este deschis

Actualizare 18 ianuarie ora 7.40. Drumul spre Păltiniș este practicabil, nu se mai înregistrează precipitații, anunță IPJ Sibiu.

Actualizare ora 23 Drumul spre Păltiniș rămâne deocamdată deschis circulației, anunță reprezentanții IPJ Sibiu.

Actualizare ora 21 Drumul spre Păltiniș este încă deschis, echipajele rutiere și de deszăpezire coboară în convoi cu turiștii care doresc să părăsească stațiunea.

Video/foto principală Alin Călin

Știre inițială. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu ia în considerare închiderea drumului județean 106 A Rășinari (Curmătură) – Păltiniș (stațiune),  începând de astăzi, de la ora 21,00, din cauza atenționării Cod Portocaliu emisă de ANM. Atenționarea este valabilă începând de astăzi, 17 ianuarie, ora 18,00. Potrivit meteorologilor, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80...90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 - 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

"În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în data de 17 ianuarie, în vederea analizei și dispunerii de măsuri suplimentare pentru siguranța traficului rutier din județul Sibiu în condiții de iarnă, s-a luat decizia de a se avea în vedere închiderea totală a circulației rutiere sau organizarea circulației rutiere în regim de convoi pe tronsonul de drum DJ 106 A Rășinari (Curmătură) – Păltiniș (stațiune) începând cu ora 21,00 a acestei zile până la o oră ce va fi comunicată ulterior, în funcție de condițiile meteo - rutiere constatate în zonă de către polițiștii rutieri și administratorul drumului", se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Oricare dintre cele două măsuri va fi instituită în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere din cauza viscolului puternic și a căderilor abundente de zăpadă având în vedere faptul că, în condițiile meteo nefavorabile prognozate, intervenția forțelor specializate în salvarea de vieți omenești și a utilajelor de deszăpezire ar fi una deosebit de dificilă, transmit polițiștii. Aceștia le recomandă participanților la trafic să respecte indicațiile polițiștii rutieri care se vor afla în zonă pentru îndrumare și sprijin.

paltinis iarna

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus