Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Anunț cu privire la primul Mall din Sibiu: ”Vor să finalizeze mai repede lucrările”

Anunț cu privire la primul Mall din Sibiu: ”Vor să finalizeze mai repede lucrările”

Primul mall din municipiul Sibiu va fi deschis mai repede cu aproape un an, a anunțat astăzi primarul Astrid Fodor. ”Am mai discutat cu ei (n.r. dezvoltatorii proiectului) și ceea ce mă bucură e că vor să finalizeze mai repede lucrările. Inițiat au spus că va fi gata la finalul anului 2019, acum au spus că se va finaliza în aprilie 2019. Cel puțin aceasta este intenția și mi-aș dori foarte mult să se și transforme în realitate”, a spus Astrid Fodor în cadrul unei conferințe de presă.

Ultimele informații din partea dezvoltatorului arătau că Festival Centrum va fi primul centru comercial de tip mall din Sibiu şi va fi ancorat de un hipermarket. În total, va avea 160 de spaţii comerciale. Mall-ul are prevăzut și un cinematograf modern, pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați.

De asemenea, noul mall va avea 1100 locuri de parcare, atât într-o parcare subterană cât și la suprafață. “Deşi Sibiul este al treilea oraş regional ca putere de cumpărare (după Timişoara şi Cluj), acesta nu a beneficiat de o livrare semnificativă de spaţii comerciale moderne în ultimii zece ani. Oraşul atrage anual un număr impresionant de turişti (320.000 în 2015) şi face parte dintr-o regiune unde au ales să investească companii internaţionale precum Continental, Siemens, Takata, Daimler, Wienerberger sau Faurecia. În acest context, dezvoltarea unui centru comercial de ultimă generaţie în centrul oraşului reprezintă un pas natural în evoluţia pieţei de retail locale”, spunea Oana Iliescu, managing director DTZ Echinox, compania de consultanţă imobiliară desemnată consultant exclusiv pentru închirierea proiectului.

O a doua fază a proiectului prevede construcția a o mie de apartamente, în vecinătatea centrului comercial.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

unde-s escavatoarele ?

Acum 6 ani

faceti-l odata ca sa va ingroape sibienii in bani. pt ca toti urâm mall-ul din Selimbar
Raspunde

C

Acum 6 ani

Invata sa scrii corect inainte sa ti dai cu parerea. anca- inca sti-ti - stiti Si nu "decat", corect e "doar". Ajung exemplele astea, nu iti corectez acuma tot :) Nu ti convinde Sibiul asta mandru.. jet inapoi la Valcea.
Raspunde

silviu

Acum 6 ani

Bucurati-va ca se construieste mall in centrul orasului ca pe urma sa puteti injura primarita ca stati blocati in trafic.
Raspunde

Calin Blaga

Acum 6 ani

Serios? Astia au autorizatia de constructie de vreo 7 ani si nu fac nimic. Amana an de an pentru ca nu au chiriasi. Initial au spus ca fac mall, supermarket si cartier de blocuri pentru apartamente si birouri. Acum au redus la supermarket cu galerie. Nu cred nimic din promosiunile lor. Oricum cand se va da in folosinta, alaturi de Lidl de pe strada Fabricii, zona va deveni un vest salbatic al traficului.
Raspunde

YYY

Acum 6 ani

Da Doamne sa nu se faca nimic si asa sufoca unu oras din ce in ce mai aglomerat!!!
Raspunde

Xxc

Acum 6 ani

Solutii reale pentru fluidizarea traficului din zona ar putea prezenta dna primar daca tot se construieste mall-ul?UIta saraca blocajul aparut in oras cand a fost inchisa str Viitorului?
Raspunde

me

Acum 6 ani

Ce solutii poate prezenta? Soferul doamnei locuieste in Resita, doamna in apropiere asa ca dimineata ies simplu pe la Libertatea, evitand traficul de pe podul garii. Nu trebuie sa se construiasca nici un mall este suficient sa se dea in folosinta blocurile de la balanta si atunci sa vedeti ,, vestul salbatic"
Raspunde

Primarita de 2 lei

Acum 6 ani

Mare idiotenie Mall-ul asta; cat de prost trebuie sa fi sa nu te gandesti ca vei suprasolicita strazile inguste din zona?...
Raspunde

Odinee

Acum 6 ani

Iar ați dat copy-paste?! Vrem sa vedem și noi ca cereți un punct de vedere investitorului. Ca de 3 ani scrieți doar tâmpenii... dacă era sa ne luam după voi acum trebuia sa avem 6 mall-uri!
Raspunde

McD

Acum 6 ani

..auzi cica al treilea oras regional dupa Timisoara si Cluj...mai sunt Oradea, Arad, Brasov... fratilor iarasi mintiti si credeti doar voi...datorita traficului feroviar tot mai scazut, se pot desfiinta jumatate din liniile ferate care exista in prezent si se poate construi o sosea de la viaductul V.Aaron pana la spitalul nr.3 ...cred ca proiectul este viabil,,,apoi mai vedem cu mall-ul...
Raspunde

S

Acum 6 ani

@MCD E al treilea oraș ca bunăstare raportată la Nr de locuitori Pe bune, viaduct-nr3? Aia e parte a uneia din cele mai importante cai ferate din țară , bucuresti-curtici. Trebuie dezvoltat traficul feroviar, cum e in atâtea tari
Raspunde

Răzvan

Acum 6 ani

Şi podul gării se măreşte cu încă două benzi,orcum acum e blocaj la orele de vârf apăi când va fi gata mall-ul...trebuie gândită bine treaba asta nu aruncat mall şi circulaţia
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Oricum numai la noi se poate asaceva , mall-ul in mijlocul orasului...jigodiile astea vor sa disrteuga toti mici-i comercianti . Sictir la tot consiliul local care a aprobat asaceva !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus