Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Primarul Astrid Fodor despre deszăpezire: “ca cetățean, probabil mi-aș fi dorit mai mult“

Primarul Astrid Fodor despre deszăpezire: “ca cetățean, probabil mi-aș fi dorit mai mult“

Primarul Sibiului consideră că activitatea de deszăpezire s-a desfășurat în parametri normali la prima ninsoare serioasă din acest an. Dar admite faptul că cetățenii orașului pot avea o cu totul altă perspectivă.

“Ca cetățean probabil că mi-aș fi dorit mai mult, dar ca primar... Nu putem avea 100 de mașini ca să intrăm pe 100 de străzi deodată, căci așa nu ne-ar ajunge tot bugetul orașului. Aș spune că deszăpezirea a fost în condiții normale“, și-a început Astrid Fodor răspunsul despre cum apreciază activitatea de deszăpezire. Primarul susține că în condițiile date – ninsoare abundentă și trafic auto extrem de dens -, activitatea de deszăpezire s-a desfășurat la parametrii normali. “Ieri după-amiaza am «încurcat» și eu circulația și am văzut câte mașini încurcau traficul, datorită roților neadaptate la condiții. Era de ajuns să oprească una și tot traficul se dădea peste cap. Am plecat după ora 16:00 pe teren, am văzut cât de mult se muncește. Inclusiv ieri la 23:30 am discutat cu reprezentanții firmei de deszăpezire. Erau discuții inclusiv tehnice, dacă se poate sau nu folosi sare, temperaturile fiind uneori peste zero grade. N-am spus că mai bine nu se poate, depinde de situație și timp, dar într-o oră nu se poate deszăpezi orașul“, a mai declarat primarul Sibiului.

Ea susține că, deocamdată, nu a reproșat nimic celor de la Terra Building, firma angajată să realizeze serviciile de deszăpezire pentru o sumă de cel mult 2,6 milioane de lei, fără TVA (plățile se realizează în funcție de serviciile prestate). “În momentele acelea nu reproșezi, ci încerci să fi constructiv. După, putem analiza activitatea. Noi, cei de la Primărie, am semnalat unde erau problemele mai dificile. Ne-am concentrat pentru rezolvarea problemelor“, a mai declarat Astrid Fodor.

Citește și VIDEO Iarna pe uliță. Cum s-a circulat în Sibiu în condiții de deszăpezire cu buget dublu  și Val de accidente după o oră de ninsoare în Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Nicolae

Acum 6 ani

Intr un stat democratic european pentru asemenea derapaj se cerea scuze populației și se inanta demisia,dar suntem în România și aici nu este democrație!
Raspunde

Paul

Acum 6 ani

Intr-un stat democratic problemele nu s-ar fi rezolvat prin demisii, ci prin tragerea la raspundere.
Raspunde

Adrian

Acum 6 ani

Stimate domn Nicolae, cine sa-si fi inaintat demisia ??? Dumezeu ?!? Pai din moment ce natura s-a dezlantuit , cum poti da vina pe autoritati ??? Ieri am traversat Austria in 14 ore si jumatate , pe autostrada si nu a venit nici un austriac sa ne ceara scuze, si nici n-am auzit pe careva sa ceara demisia cuiva !!!
Raspunde

Calin Blaga

Acum 6 ani

citat din Turnul Sfatului 25 noiembrie 2017: Ștefan Băcilă, administratorul Terra Building. Acesta și-a asumat în fața Primăriei că va aduce nu șapte, ci zece utilaje de deszăpezire, și nu două, ci patru utilaje multifuncționale pentru străzile înguste. La fel, cei de la Terra Building promit un număr dublu (4) de încărcătoare frontale, dar și o automacara și zece autoutilitare cu cabine duble, care să fie folosite pentru intervenții în deszăpezire și combaterea poleiului. Dar ieri firma a iesit cu 7 utilaje conform Primariei. Abia la interventia Primariei a iesit astazi cu 10. Nu mai vorbim de restul....
Raspunde

GEO

Acum 6 ani

DOAMNA PRIMAR PUTETI FI UN CETATEAN ONORABIL CHIAR SI SIMPATIC. PUTETI FI O BATRANICA GOSPODINA SI SIMPATICA LA REUNIUNILE DE SAMBATA ALE FDGR ului. LASATI DOAMNA ADMINISTRATIA, AVETI ATATA DEMNITATE SI RENUNTATI SA MAI CHINUITI ATATIA OAMENI.RISCATI SA SFARSITI LA PUSCARIE in ULTIMII ANI AI VIETII. deminionati!
Raspunde

Z

Acum 6 ani

Contract atribuit direct. Servicii prestate dar nu prea. Dezastru in oras. - Treaba asta deja pute a coruptie dar daddy 2 - iohannis nu ar lasa DNAul sa incurce treburile PNL-FDGR din oras. Incep cu terra si termina cu soma si vreo 4 arestari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

john beton

Acum 6 ani

si in america unde am stat 6 ani in zona Chicago, nu se facea dezapezire pana nu se oprea viscolul sau ninsoarea..motivul : sa mearga economia, sa fie masini lovite, sa traiasca service-urile auto etc etc ........ si daca lovesti masina, nu sunt autoritatiile vinovate, tu esti pentru ca nu ai adaptat viteza la conditiile de drum..... bye bye
Raspunde

io de la tara

Acum 6 ani

1. incerci SA FII constructiv 2. nici macar arterele principale n-au fost deszapezite si nici macar in aceasta dimineata...ieri intr-o ora jumatate de stat in traffic am vazut un singur utilaj de deszapezire din zona industriala vest pana in selimbar.
Raspunde

Dracu

Acum 6 ani

Dincolo de incompetenta evidenta a intregului aparat administrativ mai este si nemernicia soferilor care circula cu lama ridicata. Aseara, am vazut eu un asemenea specimen. Norocul a fost ca a trebuit sa opreasca si am avut ocazia sa-i adresez urarile de bine cuvenite.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 6 ani

Tanti Aglaia nu era mai bine sa fi mers in concediu pe o insula exotica,asa era un cetatean nemultumit mai putin in satul asta.
Raspunde

Free-ag

Acum 6 ani

Ce pretenții putem avea de la o femeie bolnava mintal sărac , acest Trump
Raspunde

Miculescu Liviu

Acum 6 ani

Apropo de ce spunea un cetățean mai sus am avut și eu ocazia sa vad trei utilaje din care două mergeau frumos cu lama ridicata arzând motorina degeaba.Antiderapantul nu mai e, sa terminat când a fulguit trei minute și erau toți eroi prin oraș iar acum când pe Calea Dumbrăvii in amiaza mare era patinoar nu am văzut nici o " sărăriță" executând vreo manevra.E absolut normal că cetățenii să încurce traficul în condițiile în care daca mergeau cu mai mult de 10 km la oră riscai sa nu mai oprești mașina.Aici vorbim ,doamna primar,de artere principale ca Vasile Milea,Calea Dumbrăvii,Calea Turnișorului,etc. nu despre străduțe și asta la 4 ore după ce a început să ningă că la nebuni și asta după ce toate televiziunile anunțau de aproape două zile coduri galbene de ninsori .Calea Cisnădiei e a nimănui , ca de obicei , Sibiul nu vrea să audă de belea iar Cisnădia o recunoaște numai când încasează impozitele mai mari decât în mijlocul orașului.Pana și la ora asta inca mai exista făgașe de zăpadă înghețate care te fac să ajungi în șanț la cel mai mic semn de neatentie.Multumim pentru nimic!!!
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Acum sunt ferm convins de aceasta tara de rahat. Toti sunt mana in mana, psd, iohannis, dna... Numai e DE stat, care aveti posibilitatea fugiti in tari civilizate si traiti-va viata!!!
Raspunde

Dany

Acum 6 ani

Fratilor problema este ca si la viitoarele alegeei daca ii cheama Hans sau Herta ies sigur primari in Sibiu.Si mai zicem ca suntem destepti
Raspunde

io

Acum 6 ani

Calea Cisnadiei, de fapt DJ 106C, e si astazi, 19.01 la ora 10:50 al nimanui. Mai multa gheata decat asfalt. Au trecut probabil o data cu lama de au ras primul strat de zapada dar sunt sigur ca nu a fost aruncat niciun material antiderapant pe strada. Probabil ca s-au obosit drumarii dupa o zi de concurs cu lama ridicata si s-au retras la casele lor. O ceapa, o tuica, o bataie ca-n familia traditionala, urmate de un somn bun. Ne auzim in februarie. Cred ca in Cisnadie ajungi mai repede pe patine decat cu masina.
Raspunde

www

Acum 6 ani

Nici acum in zona Trei Stejari cu strazi in panta (Pantei, Lirei, Suru, Titeica, Urlea) nu s-a facut deszapezirea. Poate vine Iohannis pe acasa si vede cum arata orasul si cartierul prezidential la doua zile dupa ninsoare cu temperaturi de 0 grade. Bravo Schuster le-ai facut-o!!!!!!!
Raspunde

emma-noelle

Acum 6 ani

Zi-cese, pe surse, ca primărița noastră ar efectua un lobby puternic pe lângă pesedeu, personal la nou Prim-Ministru desemnat, sa fie admisă ca membru cu drepturi de pline an Organizația Mondiala a Blondelor cu Orice Preț pe care doamna Dancila o conduce...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus