Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Codruța Vulcu, sibianca nominalizată la cele mai mari premii ale industriei muzicale din Europa

Codruța Vulcu, sibianca nominalizată la cele mai mari premii ale industriei muzicale din Europa

Codruța Vulcu, fondatoarea și directoarea Artmania Festival, a fost nominalizată zilele trecute la două categorii în cadrul European Festival Awards, cele mai importante premii ale industriei muzicale din Europa. Recunoașterea de care se bucură Codruța Vulcu în acest domeniu a pus Sibiul și Artmania pe harta Europei.

Codruța Vulcu a fost nominalizată în cadrul European Festival Awards la categoria ”Promoter of the year”, pentru Artmania Festival și East European Music Conference – conferința adiacentă Artmania și organizată vara trecută în premieră. În același timp, Codruța Vulcu a fost nominalizată pentru ”Premiul pentru excelența și pasiune”.

”A fost o mare bucurie pentru noi, mai ales că East European Music Conference a fost și la prima ediție și ce a contat foarte mult este că nominalizările la organizatorul anului, sau promoterul anului, sunt toate făcute de oameni din industrie, în baza unor criterii foarte serioase, precum relevanța proiectului, calitate și așa mai departe. Când te nominalizează cei care știu exact cum se face și cum evoluează industria, mai ales în afara țării, este un lucru destul de important. Când spun asta mă gândesc mai ales că numele celelalte de pe lista nominalizărilor pentru organizatorul anului, unde erau cei de la FKP Scorpio și alte nume super mari în domeniu”, a declarat managerul Artmania pentru Turnul Sfatului.
conferinta artmania (2)

Ceremonia a avut loc săptămâna trecută în Groningen, Olanda, și a reprezentat, în același timp, o bună ocazie pentru promovarea Sibiului.

”Cu siguranță aceste nominalizări au reprezentat și o bună ocazie de promovare a Artmania Festival și a Sibiului. La eveniment, la gala de premiere din Olanda, au fost prezenți practic toți oamenii relevanți din industria muzicală și festivalieră. Când ești nominalizat printre cei mai buni și se spune acolo ”Artmania” cu proiectul respectiv, îți dai seama că toată lumea află despre proiect, vorbesc despre el, discută între ei… Oricum vibe-ul în industrie, după prima ediție, mai ales că au fost mulți invitați din afară, a fost și este foarte bun. Așa că avem deja niște nume mari confirmate pentru ediția viitoare”, a mai declarat Codruța Vulcu.
foto Rares Helici foto Rares Helici

Cât privește ediția din acest an a Artmania Festival, precum și a East European Music Conference, Codruța Vulcu spune că deja s-au stabilit foarte multe detalii, deși au mai rămas peste șase luni până la evenimente.

”Să fii nominalizat între primii șapte oameni din domeniu, în contextul în care oricine știe cât de mare este această industrie și ce festivaluri foarte mari există în Europa, a fost o surpriză foarte plăcută. Următoarea ediție a fost programată pentru 27 și 28 iulie, în timpul zilei, în perioada în care este și Artmania seara. Vrem să mărim programul, să avem mult mai multe seminarii și conferințe, să avem mai multe evenimente pe partea de producție pentru că au fost de succes work-shop-urile pentru producție și lumea ne-a zid că ar vrea mai multe”, a închieta Codruța Vulcu.
Cea de-a 13-a ediție ARTmania Festival va avea loc în perioada 27 - 28 iulie 2018 în Piața Mare din Sibiu. Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor şi Distorted Harmony au fost primii artişti confirmaţi.

artmania

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

bobby63

Acum 6 ani

Foarte frumos sa faci evenimente pe bani publici. E simplu si frumos. Un adevarat promoter este acela care face profit fara bani publici si care risca la un eveniment cu banii proprii.. Ea cu banii primariei Sibiu isi plateste tot evenimentul ArtMania dupa care mai si vinde bilete fraierilor, contravaloarea acestor bilete este profit. Odata ce evenimentul este finantat de primaria Sibiu de ce nu este gratis intrarea ? Fatuca asta se joaca cu banii primariei de ani de zile. Cine sunt astia: Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor şi Distorted Harmony ???? Spalaturi de bani...... Artisti care vin pe casa si masa si ea ii baga in bugetul primit de la primarie cu zeci de mii de Euro. De unde pana unde sibianca ? E fata lui Vulcu....stim noi care.
Raspunde

Corina

Acum 6 ani

Evenimentele nu sunt finanțate integral din bani publici, și dacă nu ai auzit de Steven Wilson e numai vina ta :). O să vină în continuare și Andra și ConectR în Piața Mare, pe gratis!, da lasă și oamenii care au alte preferințe să se bucure, că nu le plătești tu biletul la concert, și-l plătesc singuri! Și tocmai ăsta-i farmecul Sibiului, că are evenimente variate.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

...tu crezi ca banii primariei acopera toate costurile?Stai jos sau pleaca in varf de munte unde nu e nimica doar liniste.In loc sa ne bucuram ca sunt evenimente pt toate genurile muzicale in oras si ne face cinste in lume,aruncam cu pietre ca asa le place unora
Raspunde

rocknrolla

Acum 6 ani

de ce nu aduce Sepultura ? ... aduce numa rockeri nordici depresivi care plâng prin piese tristi. Codruta trupele aduse de tine cantã si prost si trist ...
Raspunde

bobby63

Acum 6 ani

Corect, asa este. Mai trist e ca in ultimii 3 ani tot cam aceeasi artisti au fost. Penibil.....
Raspunde

Corina

Acum 6 ani

Uuu, ce vești! Felicitări Codruța! :)
Raspunde

bobby63

Acum 6 ani

Draga Corina, nu te agita. Chiar la asta ma refeream , impresia este ca aceste trupe de mana a 3-a sunt finantate partial, de fapt ele sunt finantate integral din banii primariei. Onorariul acestor "artisti" este mult mai mic decat ceea ce se depune in documentatie la primaria Sibiu. De fapt uite ce spune titlul articolului din 6 Iunie 2017 in aceasta publicatie: Codruța Vulcu: „Să organizezi în acest moment un festival în România nu este profitabil“ Eu cred ca cu asta te-ai cam lamurit. Oricum ea a gresit, sunt destui organizatori de concerte in Romania care asta fac sau au sponsosri realu si seriosi, nu prea e cazul cu Artmania care sifoneaza banul public.... Oricum, nu ascult Andra, imi doresc un rock sau jazz de calitate in Sibiu daca tot se foloseste banul meu...nu crezi ca ar fi ok ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus