Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primele 3 obiective turistice din Brașov au 1,5 milioane de vizitatori. Cu 50% peste Sibiu

Primele 3 obiective turistice din Brașov au 1,5 milioane de vizitatori. Cu 50% peste Sibiu

Peste 1,5 milioane de vizitatori au avut, anul trecut, primele trei obiective turistice din județul Brașov: Castelul Bran, cetatea Râșnov și Biserica Neagră. Prin comparație, Biserica Evanghelică din Sibiu, muzeul Brukenthal și muzeul Astra au strâns, laolaltă, puțin peste un million de plătitori de bilete.

Potrivit datelor oferite de curatorii fiecărui obiectiv turistic în parte, pe primul loc în regiune rămâne în continuare Castelul Bran, care a fost vizitat anul trecut de 835.116 turiști, faţă de 798.298 în anul 2016. În materie de încasări, castelul a ajuns la impresionanta sumă de peste 6 milioane de euro.

Următorul dintre cele trei obiective turistice ca număr de vizitatori este Cetatea Râşnov, cu 418.838 de plătitori de bilete, faţă de 406.000 în 2016. Biserica Neagră, cel mai vizitat obiectiv turistic din municipiul Braşov, a fost vizitată anul trecut de 278.442 de turişti, faţă de 257.982, o creştere cu 7,93% faţă de 2016. Mai mult de jumătate dintre vizitatori sunt turişti străini.

Prin comparație, cel mai vizitat obiectiv turistic din Sibiu, muzeul Astra, a înregistrat 577.067 de vizitatori și beneficiari ai programelor culturale. Statistica a fost alcătuită fără să include, însă, și luna decembrie. Muzeul sibian era vizitat anul trecut de 482.606 de oameni, iar în 2015, de 437.374 de turiști.

Muzeul Brukenthal a raportat un număr de 407.100 de turiști, în creștere cu aproximativ o sută de mii față de anul trecut. Biserica Evanghelică a avut 56.720 de plătitori de bilete.

Este, totuși, de menționat că toate cele trei obiective turistice se află în municipiul Sibiu, în timp ce orașul Brașov are un singur obiectiv foarte vizitat, Biserica Neagră, restul aflându-se în alte localități din județ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Alzara 1918

Acum 6 ani

Bine ca statul roman nu a acceptat oferta pt acumulata Castelul Bran .
Raspunde

aaa

Acum 6 ani

Comparatia este la bucata (trei la trei). Si totusi, cata cultura iti trebuie pentru a vizita/viziona/admira niste castele si cata cultura pentru a alerga pe culoarele/aleile unor muzee? Asta dovedeste nivelul de cultura a turistilor. Asta dovedeste gradul de educatie data prin scoli copiilor, viitori turisti.
Raspunde

Nicoleta din V Auriei

Acum 6 ani

Sibiul nu se poate compara cu Brasovul !! ..alt fler - alti oameni ... alt aer !! noi sighienii suferim prin astia din marginime !!
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

"Muzeul Brukenthal a raportat un număr de..." Corect. A raportat, nu neaparat ca au si fost atatia...
Raspunde

Zero

Acum 6 ani

De ce nu compara TS si alte judete, Alba, Mures, poate Cluj dar e in alta regiune. Mereu baga TS batul prin gard cu Bv si Vl ca sa starneasca scandal (de data asta nu le-a iesit) si cumuleze vizualizari. Tipic tabloid de 3 sfanti !
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Din obiectivele enumerate, unul singur nu e sasesc: muzeul ASTRA. Deci titlul trebuia sa fie: muzeul ASTRA, cel mai vizitat obiectiv romanesc din judetele SB si BV.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zexe

Acum 6 ani

Cel mai tare este muzeul sasesc de la Cisnadioara cu avortoni in formol, la borcan, proveniti din casatorii intre sasi veri primari.
Raspunde

!

Acum 6 ani

Ba Zexe ii cam nasol sa fi frate cu tac-tu, mai dute-n mata oltean prost
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus