Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Amenzi de 5000 de lei pentru cei care nu anunță lipsa autorizației PSI

Amenzi de 5000 de lei pentru cei care nu anunță lipsa autorizației PSI

Noile prevederi ale legii privind apărarea împotriva incendiilor au intrat în vigoare duminică, 21 ianuarie. Aceste prevederi impun afișarea panourilor de înștiințare asupra clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, cultură și turism, care nu dețin autorizație de securitate de incendiu (PSI).

Conform Legii nr. 28/2018 pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, beneficiarii acestor construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu».

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei.

Construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor.

Reamintim că ISU Sibiu a identificat zece astfel de construcții pe toată raza județului. Șase din cele zece săli aglomerate din județul Sibiu care nu dispun de autorizație de securitate la incendiu, se află pe raza municipiului, anunță ISU. Este vorba despre cluburi și săli de evenimente comerciale, culturale și sportive. Reprezentanții ISU anunță însă că nu pot face publice numele acestora. Restul de patru săli fără autorizație sunt pe raza municipiului Mediaș și în localitatea Slimnic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Conform Legii

Vizualizari: 2420

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus