Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Cele mai scumpe animale de companie din Sibiu: 1500 de euro un câine, 800 un papagal

Cele mai scumpe animale de companie din Sibiu: 1500 de euro un câine, 800 un papagal

1500 de euro. Acesta este prețul pe care îl cere un sibian pentru un mascul American Akita. Însă, nu este sigurul animal de companie care se vinde la prețul acesta. Aici, întâlnim și un ciobănesc din Asia Centrală. Așadar, cei care își doresc să aibă în preajmă un animal de companie cu pedigree, trebuie să-și pregătească o sumă mai mare de bani.

Să fie prietenoși. Aceasta este principala caracteristică pe care trebuie să o aibă animalele de companie. Însă, acest lucru nu este suficient pentru iubitorii de animale de rasă. Iar odată cu pedigree-ul, crește și prețul la care poate fi achiziționat. La nivelul Sibiului, pe un site de anunțuri, se vând animale de companie de la câteva mii de euro până la câteva sute. Însă, nu lipsesc nici animalele care se dau spre adopție, gratuit.

Deparazitați, cu pașaport

Din capul locului, cel mai scump câine pe care îl pune la vânzare un sibian este un mascul American Akita. Acesta are 13 luni, „cu un super pedigree de tip A. Provine din linii foarte bune de sânge, poate una dintre cele mai bune ale rasei. Sunt câini care au participat la expoziții de frumusețe naționale și internaționale, câștigând în repetate rânduri”, este mesajul anunțului.

amerikan akita

La același preț, se vine și un ciobănesc din Asia Centrală. Femela are patru ani și este „foarte agresivă”, se specifică în anunț. Aceeași rasă dar, de data asta, un mascul se vinde cu același preț. Are 80 de kilograme și aproximativ 81 de centimetri.

ciobanesc asia centrala

Cu 300 de euro mai puțin, respectiv 1200 se vinde o femelă American Akita. Are șase luni și are calități „de show și reproducție, având un pedigree de excepție, ambii părinți sunt importați din Rusia, sunt Multi CH în mai multe țări și teste de sănătate efectuat. Femela este deparazitată și vaccinată conform vârstei, vine însoțită de pedigree, carnet de performanță, carnet de sănătate, pașaport și microcip”, scrie în anunț.

femela-american-akita-sibiu

1000 de euro este un pui de American Bully, cu pedigree ABKC, iar un sibian vinde un Cane Corso cu 700 de euro, în vârstă de 14 luni, Însă, menționează el, acceptă și schimb. „Pãrinţii provin din Insulele Canare și pot spune cã este un exemplar pentru pretențioși fiind deosebit de frumos cu un temperament foarte echilibrat. A făcut deja două monte, din prima rezultând 11 pui deosebiți, iar a doua e în așteptare, fiind făcută în 30 decembrie. Accept eventual și schimb cu Cane Corso mascul, dar pe măsura valorii lui”, se arată în anunț.

192914295_1_644x461_american-bully-sibiu

600 de euro pentru un pui de pisică

Deși câinii stau în frunte în ceea ce privește prețurile „piperate”, nici pisicile nu se vând tocmai ieftin. Cu 602 euro se vinde un pui de pisică rasa Sphynx Proprietarul vinde mai mulți puiuți, însă, numai „iubitorilor de animale. Puiuții au șase săptămâni și sunt foarte iubitori, blânzi, jucăuși”, scrie în anunț.

pisica

Cu aproximativ 300 de euro se vinde o pisică persană color point (himalayan). Aceasta are deparazitarea făcută și deține și carnet de sănătate. „Fetița este blue-cream lynx point. Ochi albaștri curați, blănița mătăsoasă și deasă, educată, curată, jucăușă, vioaie. Exclusiv pentru iubitori și cunoscători responsabili, care pot avea grija de un pisic de rasă”

pisica persana

Pe lângă pisici și câini, în fruntea animalelor de companie cu prețuri ridicate este un papagal Jako. Ate trei ani și se vinde cu 800 de euro. „Este foarte jucăuș și vorbăreț. Cântă, numără și vorbește clar peste 1000 de cuvinte”, se arată în anunț.

papagal-jako-sibiuLa nivel național, unul dintre cele ai scumpe animale care se vinde pe un site de anunțuri este un pui de bulldog francez blue and tan. Are pașaport internațional, iar proprietarul cere aproape 2400 de euro.

blue-and-tan-bulldog-francez-baia-mare

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

un animalut e si el un suflet

Acum 6 ani

Pentru iubitorii de animale, sunt destule animale in adaposturi care se pot lua gratis. Odata ingrijite vor oferi multa dragoste si dragalasenie....Trebuie controlate conditiile in care traiesc aceste nefericite suflete in magazinele care le vand si la crescatori/canise. Ar trebui atentie si la cei care le cumpara, cunosc o mama cool-luptatoare ptr. ajutorarea copiilor prematuri, care a luat pui de pisica doar ca sa-l poata tortura cei doi copii ai ei, a mai avut si 2 caini pe care i-a abandonat....E un domeniu extrem de sensibil...
Raspunde

cainele dingo

Acum 6 ani

Sunt destui snobi in orasul nostru ca sa plateasca bani grei pt. un animal cu pedigree. Daca nu au ei, macar animalul sa aiba pedigree... Orice animal e dragut si jucaus si te poti atasa de ei chiar daca n-ai dat bani grei pe el pt. a-ti epata anturajul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus