Săptămâna trecută, spațiul Muzeului Astra a găzduit prima întâlnire a echipei care se ocupă de implementarea proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană cu patronii și administratorii restaurantelor din Sibiu.
”Ne-am adresat proprietarilor și administratorilor de restaurante. A fost foarte greu să-i chemăm pe toți pentru că nu există o asociere a lor, o asociație sau ceva similar, pur și simplu am luat datele publice despre autorizări și pentru fiecare am căutat date de contact. Cei care au vrut au confirmat și au venit. Au fost peste 30, ceea ce pentru o primă întâlnire a fost foarte bine”, a declarat pentru Turnul Sfatului Maximilian Drăgan, coordonator al programului.
Cu această ocazie reprezentanții restaurantelor, bistrourilor și ai localurilor sibieni au avut posibilitatea să-și spună și nemulțumirile.
”Scopul a fost prezentarea programul SRGE 2019, în detaliu pentru anumite componente și arii de intervenție. După care au fost discuții deschise, întâlnirea fiind una colocvială. Reacțiile au fost foarte bune, oamenii doresc să se implice, doresc să știe mai multe și să fie aproape de lucrurile care se întâmplă. Nu s-au ferit să abordeze nici problemele cu care se confruntă, de la lipsa personalului sau existența pe piață a unei forțe de muncă slab pregătită, până la afluxul mare de turiști pe o perioadă foarte scurtă de timp și existența unor perioade mai lejere din acest punct de vedere. De exemplu, în luna decembrie au fost supraaglomerați, fluxul de turiști a fost foarte mare, iar acum, în ianuarie este mai liniște și se pot face multe lucruri, în afara concediilor pe care le dau ei bucătarilor și personalului”, a explicat Drăgan.În urma acestei întâlniri s-a stabilit o modalitate de lucru și s-a închegat un nucleu în rândul patronilor de restaurante, în vederea colaborării ulterioare.
”Poate cel mai important lucru a fost să adunăm un număr de oameni din partea lor, cu care să rămânem în permanentă legătură și se ne întâlnim mai frecvent pentru chestiuni tehnice în cadrul proiectului. Era esențial să constituim un grup de comunicare”, a concluzionat coordonatorul Maximilian Drăgan.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Muzeului Astra , restaurante , patroni , Turnul Sfatului Maximilian Dră , sibiu regiune gastronomica eur , Pentru Sibiu , stiri sibiu , Maximilian Drăgan
Vizualizari: 3372
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
MB
Acum 12 ore
Claudiu
Acum 12 ore
Liberal autentic
Acum 12 ore
Neli Oproiu
Acum 12 ore
Bobo