X
un-sibian-a-platit-5000-de-euro-pentru-un-permis-de-conducere-fals-l-au-prins-la-vama-33562

Testul pentru redobândirea permisului de conducere, amânat

Examenul de cunoaștere a regulilor de circulație în vederea redobândirii permisului de conducere programat pentru 24 ianuarie se amână pentru data de 25 ianuarie. Măsura este luată întrucât miercuri, 24 ianuarie, este zi liberă. Testul va fi susținut așadar joi, între orele 10:00 – 12:00, la sediul Automobilul Clubul Român de pe strada Vasile Cîrlova, nr. 26.

Conform art. 106, din O.U.G. 195/2002, republicată, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

– când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

– când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute în Codul penal;

– când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce. (La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului pe raza căruia a fost săvârşită fapta, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.)

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

De obicei, testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie se susţine în fiecare zi de miercuri, între orele 10:00 – 12:00, la sediul Automobilul Clubul Român de pe strada Vasile Cîrlova, nr. 26.

Conducătorii auto se vor prezenta pentru susţinerea examenului cu 10 minute înainte de începere, având asupra lor cartea de identitate şi dovada de reţinere a permisului de conducere, în original. În cazul pierderii dovezii înlocuitoare a permisului, aceştia se pot prezenta cu o declaraţie pe proprie răspundere eliberată de un notariat public.

Examenul de cunoaştere a regulilor de circulaţie poate fi susţinut doar de conducătorii auto cărora le-a expirat perioada de valabilitate a dovezii înlocuitoare.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact