Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Comerciant în Piața Mică. Primăria oferă 22 de standuri pentru doi ani

Comerciant în Piața Mică. Primăria oferă 22 de standuri pentru doi ani

Administrația locală anunță organizarea unei licitații în vederea închirierii a 20 de standuri ce vor fi amplasate în Piața Mică. Cei care nu vor închiria astfel de standuri, nu își vor mai putea vinde produsele.

Pe modelul experimentat pe strada Timotei Popovici, vânzătorii de produse "hand made" destinate în special turiștilor vor mai putea vinde în Piața Mică doar de la standurile amenajate de Primărie în acest sens. În total au fost construite 22 de astfel de standuri de prezentare, destinate comercializării "produselor hand made, de artizanat, anticariat, tablouri și vederi de mici dimensiuni în Piața Mică". Construite de o firmă din București (119.000 de lei, valoarea contractului), cele 22 de standuri vor fi predate Primăriei Sibiu în 12 februarie, urmând să fie amplasate în Piața Mică (pe una din laturile străzii Ocnei) până la finele lunii.

"Pentru închirierea a 20 de standuri, Primăria Sibiu organizează în data de 12 februarie, la ora 11, în sediul instituției din Piața Mare (camera 203) o licitație publică cu strigare. Comercianții interesați se pot înscrie în perioada 23 ianuarie - 9 februarie (până la ora 12) la sediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat de pe Bulevardul Victoriei, nr. 1-3 de unde pot obține și caietul de sarcini. Prețul de pornire la licitație este de 1.460 lei/stand/an (1 leu/mp/zi x 4 mp x 365 zile), pasul de strigare fiind de 50 lei. Durata contractului de închiriere va fi de 2 ani“, detaliază reprezentanții Primăriei Sibiu.

Sursa foto: Primăria municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Eu

Acum 6 ani

In momentul in care in Piata Mica vor avea loc evenimente cu specific diferit (Volei, Bookfest, Street Food-ul care a avut loc de Craciun, evenimente din cadrul Festivalului de Teatru, mici concerte, etc.) sunt curios ce bine se vor integra diferitele standuri cu "vederi, produsele hand made" cu specificul evenimentului, oricare ar fi acela. Mi se pare ciudata blocarea spatiului respectiv cu standurile acelea si mai ales integrarea lor in cadrul evenimentelor din locatie. E clar ca odata licitat spatiul, nu cred ca le poti spune oamenilor sa-si inchida standul pe durata unui eveniment. In fine, daca domeniul public mai scoate un ban, de ce sa nu o facem...?
Raspunde

Doar

Acum 4 ani

Daca te-ai uita putin in istoricul sibiului, piata mica a fost si este o zona comerciala cu specific de comert de sute de ani, orice oras civilizat din lume are in centrul istoric o astfel de zona, asadar stau si ma intreb, ce cauta alte evenimente intr-o zona ce de sute de ani are acest specific, mai mult la ce mama lui han tatar i mai zice piata din moment ce este doar o mare parcare auto.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus