Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Adrian Nour concertează la Biblioteca Astra cu un program „de la Beatles la standarde jazz”

Adrian Nour concertează la Biblioteca Astra cu un program „de la Beatles la standarde jazz”

Și în acest an, ICon Arts invită sibienii să redescopere spațiile istorice din Transilvania prin intermediul muzicii clasice și al jazzului. De data aceasta, mult mai devreme, printr-o stagiune organizată în parteneriat cu Biblioteca ASTRA din Sibiu, luni, 29 ianuarie. 

Sala Festivă a bibliotecii, emblemă a decorațiunilor luxuriante de secol 19, va găzdui concerte jazz, blues, muzică de cameră sau chitară clasică, în avanpremiera ediției cu numărul 16 a Festivalului ICon Arts care va avea loc în această vară.

Luni, 29 ianuarie, de la ora 18:00, publicul sibian este invitat la inaugurarea „Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA” prin concertul – eveniment susținut de Adrian Nour Trio. Intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile prin solicitarea invitației electronice la adresa [email protected]

Cunoscutul actor și finalist de la Vocea României va aborda împreună cu band-ul său un program cu totul ieșit din tipare. „De la Beatles la standarde jazz, Adrian Nour va interpreta în manieră proprie o selecție de piese pe care le-ați îndrăgit dintotdeauna însă nu le-ați bănuit vreodată calitățile în versiune jazz. În viziunea Adrian Nour. Iar dacă adăugăm experiența lui Adrian în calitate de actor la Teatrul Național, ori multitudinea de roluri pe care le-a jucat, de la operetă la comedie, dramă sau roluri la TV, concertul se anunță cu adevărat un show unic, găzduit de eleganta Sală Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu”, transmit organizatorii.

Cu prilejul acestui eveniment, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu propune expoziția „Jazz pe vinil”, o incursiune în istoria jazzului și a Festivalului de jazz de la Sibiu. Vor fi aduse la lumină o serie de discuri de colecție, prin intermediul cărora sunt rememorate personalități și evenimente muzicale de excepție ale scenelor de jazz românești și internaționale. Regăsim aici nume de marcă ale muzicii românești: Aura Urziceanu, interpretând Bach, Paganini sau Duke Ellington, Marius Popp, precum și discuri de Johnny Răducanu.

Desfășurate sub egida „Artele noi întâlnesc tradițiile vechi”, evenimentele se vor încheia și în cadrul acestei stagiuni cu degustări de produse gastronomice locale și vinuri transilvănene. Una dintre cele mai vechi crame din Transilvania, Jidvei, cu o istorie începută cu secole în urmă, va pregăti după concert o prezentare cu degustare a vinurilor din portofoliu.

Concertele se vor desfășura în perioada 29 ianuarie – 26 martie 2018 proiectul fiind conceput pentru a crea punți de comunicare și spații de dialog între publicul larg, muzicieni, melomani, profesioniști din domeniul gastronomiei și oenologiei și, nu în ultimul rând, iubitorii de carte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus