X
iohannis

Iohannis: progresul României este indisolubil legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi despre mesajul pe care l-au transmis românii care au ieșit în stradă în 2017 și la începutul acestui an. Președintele  a declarat la sesiunea de comunicări ştiinţifice “Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918”, organizată la Palatul Patriarhiei,  că progresul României este legat indisolubil de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, care să sancţioneze abuzurile şi necinstea, punctând că guvernanţii au datoria să fie mai atenţi la cerinţele românilor.  “Astăzi, când destinul nostru european se fundamentează pe domnia statului de drept şi pe egalitatea în faţa legii, progresul României este indisolubil legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, capabile să sancţioneze abuzurile şi necinstea. Acesta este şi mesajul pe care l-au transmis la unison, sutele de mii de români care au manifestat şi în 2017 şi la începutul lui 2018 pentru o ţară stabilă şi prosperă”, a spus şeful statului,
El a subliniat că guvernanţii au datoria de a fi mai atenţi la cerinţele cetăţenilor, mai preocupaţi la consecinţele pe termen lung ale măsurilor luate, mai deschişi dialogului. “Avem nevoie de un stat care să fie pe măsura aşteptărilor românilor, pentru că românii vor o guvernare decentă şi eficientă”, a adăugat şeful statului.
Iohannis a amintit de îndemnul lui Mihai Kogălniceanu către domnitorul Alexandru Ioan Cuza: “Fă ca legea să înlocuiască arbitrarul; fă ca legea să fie tare”, afirmând că acesta şi-a păstrat vie semnificaţia.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Reli Vinerean

  Este clar dle Johanes ca poporul vrea stabilitate si decenta, de aceea a votat PSD. Asa ca nu le mai bagati bete in roate si lasati-i sa ne deie ce au promis, fiindca sunt oameni de buna credinta care tin cu tara asta!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicolae

  Progresul României a fost și va fi indisolubil legat de interesele marilor puteri (in trecut)și acum a statelor occidentale și SUA, pentru o forță de muncă slab plătită și condiții grele de muncă.Nu are legătură cu legile din Romania sau cu ce penali sunt in Guvern și Parlament,profit să iasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact