X
ULBS inginerie

ULBS, proiect de 18,4 mil. pentru dezvoltarea micilor afaceri în zona Sibiului. ”Viitorul este al antreprenoriatului”

Proiectul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu – ”Start-UP Hub: Laboratorul antreprenorilor”, a fost acceptat în lista finală a cererilor de finanţare aprobate pentru programul „România Start Up Plus”. Asta înseamnă că universitatea sibiană va finanța 75 de antreprenori cu câte 40.000 de euro să-și deschidă o afacere în zona Sibiului.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu este singura universitate din regiunea Centru, alături de ONG-uri, firme de consultanță și alte instituții publice, acceptată în acest proiect de dezvoltare a antreprenoriatului.

Programul România Start Up Plus este foarte similar cu deja cunoscutul Romania Startup și presupune ca o serie de intermediari de tip ONG, administrații publice, persoane juridice să instruiască și supervizeze dezvoltarea unei serii de afaceri, ținta fiind tinerii antreprenori.

”În primul rând, tot acest program Start Up Plus, arată cât de importantă devine dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru economia românească. În contextul acesta, noi înțelegând deja principalele probleme, în special din conexiunea noastră pe care o avem cu piața, atât din feedback-ul pe care îl avem de companii, cât și de la ONG-uri sau camere de comerț, putem spune că lipsa acestui spirit antreprenorial se simte. De fapt, se simte lipsa unui mindset, care este mai greu de schimbat, ceea ce ne-a determinat de vreo doi, trei ani, să încercăm să demarăm activități pentru studenți prin care să dezvoltăm competențe în zona antreprenoriatului. Vrem să se înțeleagă că antreprenoriatul este o variantă indiferent de specializarea studentului. Practic, și un student la Medicină, și unul la IT, are nevoie de cunoștințe în zona economică pentru că este foarte posibil să-și dorească să facă propria lui afacere, ori are o idee și trebuie să înțeleagă cum face bani din asta. Atunci am dezvoltat o serie de activități la nivelul universității, iar în momentul în care a apărut acest call, l-am accesat pentru de fapt fine în întâmpinarea acestor probleme și vine cu finanțare”, a declara la finalul anului 2017 prorectorul ULBS, Livia Ilie.

Cum funcționează?

”Viitorul este al antreprenoriatului, al creativității, foarte greu va mai fi pentru tineri să aibă un job de o viață, așa cum am prins noi. Start Up Plus finanțează un grup țintă, care va fi constituit din oameni care nu au deja un business pornit, își propun să își pornească un business. Vor beneficia în primul rând de un training, în prima etapă, care îl ajută să-și facă business-planul, după care viitorii posibili antreprenori vor avea la dispoziție o sumă de bani pentru implementarea afacerii. Suma s-ar ridica la aproximativ 40.000 de euro. Practic, cei care vor primi o pregătire și vor avea cel mai bun plan de afaceri, vor primi la sfârșitul selecției bani pentru a ieși pe piață. Finanțarea se produce în două etape, întâi primesc undeva la 60-70% din sumă, pentru un an de zile, să pornească lucrurile. În acest an antreprenorul trebuie să arate că este în stare să aibă niște venituri, și pe urmă primește și diferența. Deci teoretic el poate primi 40.000 de euro. Ne adresăm tinerilor din Regiune Centru, însă ne concentrăm pe zona Sibiului”, a mai declarat prorectorul Livia Ilie.

Lista completă a proiectelor acceptate în cadrul Start Up Plus o puteți consulta aici:

LISTA_FINALA__ADMISE_82_PUBLICARE_20.12.2017_2

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact