X
barna-usr-7

Dan Barna: Nu sunt convins că dacă mâine ar fi alegeri, ar câștiga iar PSD

Președintele USR, Dan Barna, a declarat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV, că în cazul unor alegeri anticipate sunt șanse foarte mari ca PSD să piardă majoritatea. ”Eu nu sunt convins că dacă mâine ar fi alegeri, ar câștiga iar PSD. PSD și la ultimele alegeri a avut exact același număr de voturi pe care l-a avut și la precedentele alegeri. Trei milioane captive din sfera lor de influență. Rămânem cu aceeași miză în care ne întrebăm dacă mișcările de stradă care au avut loc în ultimul an consistent și toată această revoltă care e prezentă în societate. Faptul că oamenii se mobilizează în cifre mai mici sau mai mari, să iasă la protest încontinuu de săptămâni întregi e un mesaj optimist pentru mine. Societatea a înțeles că mergem într-o direcție greșită. Miza este oamenii care n-au ieșit la vot să iasă la vot și aici este marea întrebare”, a declarat Barna.

”Executivul a fost casa de avocatură a lui Liviu Dragnea”

Deputatul de Sibiu este de părere că sondajele care spun că în cazul unor alegeri parlamentare, PSD ar obține cel puțin același procent ca la cele din 2016 sunt ”instrumente de marketing”. ”Am văzut toate sondajele acestea mai mult sau mai puțin de casă care continuă și multe sunt instrumente de marketing explicit. Ideea că PSD se află fix la aceleași procente ca înainte e total nerealist, oricum ai privi-o. A fost o componentă de entuziasm în privința programului de guvernare care s-a dovedit a fi o mare minciună. Tot obiectivul a fost eliberarea lui Liviu Dragnea. Un an de zile executivul a fost casa de avocatură a lui Liviu Dragnea, pentru că așa a funcționat”, a mai spus Barna la Turnul Sfatului TV.

”Vom avea probabil cel mai incompetent premier din istoria României”

Legat de Guvernul Dăncilă, care urmează a fi votat luni, Barna spune că va fi condus de cel mai ”incompetent premier din istoria României”. ”Vom avea probabil cel mai incompetent premier din istoria României, așa se conturează. Dacă vedem intervențiile premierului desemnat, deocamdată, nu putem decât să ne simțim teribil de rușinați că o astfel de persoană va reprezenta România. (…) Nu aș fi surprins să existe o ordonanță de urgență prin care Liviu Dragnea să fie numit direct premier. Glumesc puțin. Acest guvern este un guvern marionetă, ca să ne fie foarte clar. S-ar putea să dureze puțin mai mult, dar am văzut că sunt propuși patru vicepremieri și eu cred că viitorul conflict va porni de la unul din cei patru vicepremieri. Premierul este în cel mai literar sens un om de casă al lui Liviu Dragnea”, a explicat Dan Barna.

”PNL s-a deplasat într-o zonă conservatoare”

Liderul USR vede în viitor o colaborare foarte apropiată de platforma România 100, însă nu același lucru îl spune și despre PNL: ”Noi avem același ADN politic. USR și colegii și prietenii de la România 100 au aceleași valori, aceeași viziune de dezvoltare a României. Cum vom angrena aceste energii pentru a avea un impact cât mai bun e chiar subiectul discuției pe care ne-o propunem să o avem”, a mai spus Barna. Legat de liberali, pe aceștia Barna îi vede mai curând ca reprezentanții unui partid conservator. ”PNL-ul e un partid care e într-o reformă care se va încheia la un moment dat. Ei s-au deplasat într-o zonă conservatoare, din acest motiv eu am spus că USR trebuie să devină un partid de centru-dreapta explicit, pentru că componenta societății pro-Europeană, modernizatoare, susținătoare a inițiativei private nu e reprezentată de nimeni altcineva decât de USR și aceasta este principala categorie spre care ne îndreptăm”, a mai spus Barna.

Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba fodor si fuego

  Barna iar esti beat? Unde sunt pantofii de lac ? Sri-ul cu ajutorul Cia si mossad conduc Rromania. Restul ii can can. Din 90 pana azi doar cancere la conducerea tarii. Sa va iau mortii in pl la toti.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doina

  Nu știu citeva voturi ar lua PSD , dar USR -ul probabil ar scadea la nivelul tari la sub 5%. Nu stiu cum au tupel crunt sa se erijeze intro-o alternative viabila cind ei sunt le nivel colectiv un partid te tradatori de neam si tara 100%, fara exceptie. Anarhisti, neo bolșevici, nihilitisti, promotori al relativismului moral, decadenti pina in maduva oaselor. Cel mai mare pericol pentru Romania dupa PSD care fura pe fata in stil neaoș, fanariot. Ameble grupari politice niste rebuturi si gunoaie. Nu ai ce alege in Romania de azi

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Odin

  D-le Barna ar trebui sa va canalizati energiile pentru a oferi o alternativa reala! Apoi sustinerea electoratului va veni automat!
  USR e in parlament, e cazul sa se puna pe treaba. Altfel asta e primul si ultimul mandat!

  Restul e bla-bla!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Odin

   In momentul reciclarii guvernului Tudose, USR nu a avut nici o reactie, o alternativa, mai ales in contextul in care Johannis nu avea de ales decat sa accepte propunerea PSD, deci nimic mai mult decat pentru imagine!
   Chiar daca sunt in parlament doctrinar inca nu stiu in ce directie o apuca, apoi a fost povestea cu Nicusor Dan, Clotilde Armand cu demisia & all care a fost o dovada de imaturitate cel putin politica a tuturor partilor implicate.

   Nu sunt “hater”, sunt un sustinator USR care sunt un pic dezamagit pentru ca, precum zic americani, “they don’t deliver”.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zaritzu

  USR e atat de frumos, tare, mare, splendid, destept, incredibil, magnific bla bla bla, dar din pacate ramana ceea ce a fost de la inceputurile lui, un mic partid ECLECTIC!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nimeni de nicaieri

  A existat un motiv pentru care PSD a avut un asemenea succes in alegeri: impotenta PNL si USR. De ceilalti nu mai vorbim ca sunt la “si altii…”. Din pacate, acest motiv persista (daca nu s-a amplificat), asa ca declaratiile de genul asta sunt “hai sa mai spunem ceva sa ne mai bage presa in seama”.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicolae

  Să fim serioși domnule Barna,cine sa câștige daca nu PSD!Are structuri până în cel mai mic cătun și pe deasupra deține și bani pentru campania electorală!Dvs aveți structuri in toate secțiile de votare din Romania? Adică organizația secției de votare USR și fonduri suficiente pentru campania electorală?Când aveți acestea puteți speră la guvernare 100%.Va spune acestea un specialist și nu va costă nimic,dar va costă să faceți cele două lucruri pe care le am spus anterior!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact