Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Aproape o sută de intervenții ale ISU Sibiu, la sfârșitul săptămânii trecute

Aproape o sută de intervenții ale ISU Sibiu, la sfârșitul săptămânii trecute

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, la acest final de săptămână, pentru stingerea a cinci incendii, dar și pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 85 de persoane cu probleme medicale. Alte 27 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

Echipajele de pompieri au intervenit pentru stingerea a cinci incendii, unul dintre acestea izbucnit la un autoturism și alte patru la locuințe cetățenești. Dintre cele cinci incendii, patru s-au manifestat în municipiul Sibiu și unul în localitatea Săcădate. Incendiile izbucnite la locuințe au fost stinse imediat după sosirea pompierilor, care au reușit să limiteze propagarea incendiilor și să salveze bunurile cetățenilor.

Unul dintre incendii a fost soldat cu victime. Două persoane aflate în camera unde a izbucnit incendiul s-au intoxicat cu fum. Din fericire, acestea erau în viață la sosirea echipajelor de pompieri. Paramedicii SMURD le-au acordat îngrijiri medicale de urgență și le-au transportat la spital.

Cauzele probabile de producere a incediilor au fost determinate de folosirea intenționată a sursei de aprindere, scurtcircuitul electric produs la cabluri electrice defecte sau improvizate și fumatul fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Tot în această perioadă, pompierii din cadrul Stației Agnita au intervenit pentru scoaterea unei persoane decedate dintr-o fântână, în localitatea Chirpăr. Bărbatul, în vârstă de 74 de ani, a fost scos de pompieri din fântână, fără semne vitale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus