Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sindicaliștii sibieni pleacă la București. Pichetează în fața Ministerului Educației

Sindicaliștii sibieni pleacă la București. Pichetează în fața Ministerului Educației

O delegație a Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu va participa miercuri, 31 ianuarie, alături de colegi din alte organizații județene, la un pichet de protest organizat de către Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, în fața Ministerului Educației Naționale.

Acțiunea va avea loc în contextul în care la nivel național va avea loc o nouă campanie de comasare a unităților de învățământ și ca urmare a nerespectării promisiunilor făcute de partea guvernamentală.

„Este foarte clar pentru toată lumea că la ora actuală valoarea costului standard per școlar/elev nu acoperă toate necesitățile. Cu toate acestea, ministerul obligă unitățile de învățământ să se încadreze în această sumă. Din această cauză vor urma, mai mult ca sigur, noi disponibilizări în sistem, lucru cu care nu putem fi de acord. O altă problemă semnalată este cea privind plata sumelor rezultate din hotărâri judecătorești. Cu toate că acestea ar fi trebuit plătite la începutul anului 2018, până în acest moment nimeni nu spune nimic despre perioada când se va face efectiv viramentul”, a declarat Teodor Fîrțonea, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu.

Sindicatul sibian solicită întregii clase politice să lase de o parte interesele de grup și să se gândească la interesul național: sărăcia și ignoranța pot fi combătute numai prin educație, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu.

 

Foto: evz.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus